Koulutuskalenteri

Tarjoamme monipuolista koulutusta ajankohtaisista aiheista – mm. seminaareja, neuvottelupäiviä ja konsultointia. Voit myös ladata Kehitysvammaliiton koulutuskalenterin 2018 pdf-muodossa (3 Mt).

Palaa takaisin koulutuksiin

FASD Suomi -verkosto Yksi vuotta -seminaari

Ajankohta: 8.9.2017 klo 10:00 - 15:00

Sisältö

Vuosi sitten perustimme Kehitysvammaliitossa FASD Suomi -verkoston. Tule juhlimaan hyvin alkanutta yhteistyötä kanssamme. Tarjoamme ajankohtaista tietoa FASDista ja foorumin yhteiselle keskustelulle.

KUTSU

Ohjelma:

Alustava ohjelma: 

10.00-10.30 Aamukahvi ja avaussanat

10.30-11.10 FASD - diagnosointi, käyttäytymisen ongelmat ja niiden lääkehoito, Kehitysvammapsykiatrian apulaisylilääkäri Terhi Koskentausta, Hyks neuropsykiatrian poliklinikka 

11.10-11.50  Lasten ja nuorten FASD-oireet ja selviytyminen arjessa, FT, neuropsykologi Åse Fagerlund, Folkhälsan

11.50-12.50 Lounas

12.50-13.30 Raskaudenaikaisen alkoholialtistuksen vaikutus geenien säätelyyn ja sikiönkehitykseen, Epigenetiikan dosentti Nina Kaminen-Ahola, Helsingin yliopisto

13.30-15.00 Yhteistä työskentelyä / nuorten oma tapaaminen, perhehoidon koordinaattori Anna Asikaisen johdolla ja loppusanat

Tietoa verkostosta saa mielellään levittää eteenpäin! Linkki FASD Suomi –verkostoon ilmoittautumiseen

Verkosto tarjoaa tietoa, kontakteja ja yhteistyöfoorumin. Se välittää uutisia, innovaatioita ja uutta tutkimustietoa. Yhteistyöllä parannamme FASD-lasten, -nuorten ja -aikuisten asemaa yhteiskunnassa!

Viimeinen virallinen ilmoittautumispäivä

Viimeinen virallinen ilmoittautumispäivä on 18.8.2017.

Koulutusinfo

  • Koulutuksen toteutumisesta tai peruuntumisesta lähetetään vielä erillinen vahvistus sähköpostitse viimeisen ilmoittautumispäivän jälkeen. Tämä on hyvä huomioida matka- ja majoitusvarauksia tehdessä.
  • Virallisen viimeisen ilmoittautumispäivän jälkeen ilmoittautumisia saatetaan ottaa vastaan mikäli koulutuksessa on tilaa. Huomioitahan kuitenkin, että veloituksetonta peruutusta ei tällöin ole enää mahdollista tehdä.
  • Erikoisruokavalioista: Pystymme etukäteen pyydettäessä huomioimaan vain yleisimmät ruoka-aineallergiat: vähälaktoosinen, laktoositon, gluteeniton, maidoton
  • Osallistumismaksu laskutetaan pääsääntöisesti tilaisuuden jälkeen.

Lisätietoa

  • koulutuksen sisällöstä: FASD -koordinaattori Sari Somer, P. 044 906 3765
  • käytännönjärjestely: osastosihteeri Marjo Timonen, P. 040 455 1081

Matkat ja majoitus

Osallistujat vastaavat itse matka- ja majoitusjärjestelyistään sekä matkakuluistaan.

Olemme varanneet huonekiintiöt hotelli Scandic Paasista ja Cumulus City Hakaniemestä. Näistä hotelleista jokainen osallistuja voi halutessaan itse varata majoituksen.

Hotelli Scandic Paasista. Majoitusvaraukset suoraan hotellista 24.8.2017 mennessä tunnuksella ""KEH070917", puh. (09)2311700, s-posti: paasi(at)scandichotels.com

Hinnat (sisältää aamiaisen ja langattoman internetin): 
1-hengen huone 151€/yö
2-hengen huone 169€/yö

sekä

Hotelli Cumulus City Hakaniemestä. Majoitusvaraukset suoraan hotellista 6.8.2017 mennessä tunnuksella ""FASD080917", puh. 020 055 055, s-posti: my.reservation@restel.fi

Hinnat (sisältää aamiaisen, asiakassaunan ja langattoman internetin): 
1-hengen huone 99€/yö
2-hengen huone 114€/yö

 

Peruutusehdot

Veloitukseton peruutus voidaan tehdä ennen viimeistä virallista ilmoittautumispäivää. Tämän jälkeen tapahtuneista peruutuksista peritään 50 % koulutuksen osallistumismaksusta.
Jos peruutuksen syynä on oma tai lapsen sairaus (kopio lääkärintodistuksesta tulee esittää), toimistokuluina veloitetaan 40 euroa. Koko maksu peritään mikäli peruutusta ei tehdä lainkaan.

Mikäli henkilö on estynyt tulemasta paikan päälle sairauden tm. ylivoimaisen esteen vuoksi, voi hän lähettää toimipaikastaan toisen henkilön tilalle. Tästä tulee kuitenkin ilmoittaa kirjallisesti etukäteen koulutuksen käytännönjärjestäjälle. Tällöin emme peri peruutusmaksua.

Kehitysvammaliitto pidättää oikeuden tilaisuuden peruuttamiseen esimerkiksi vähäisen osanottajamäärän vuoksi sekä mahdollisiin aikataulu-, puheenvuoro- ja paikkamuutoksiin.

Osallistumismaksu 65 € Osallistumismaksu sisältää kahvit ja lounaan. (FASD-nuoret osallistuvat ilmaiseksi, vanhemmat voivat hakea itselleen ilmaista paikkaa.)
Paikkakunta Helsinki
Paikka Helsinki Congress Paasitorni
Kokoushuone 302-303
Paasivuorenkatu 5 A
00530 Helsinki
Järjestäjä Kehitysvammaliitto ry

Liitteet

Kutsu

Ilmoittautuminen on päättynyt.

Tietosuojaseloste