Koulutuskalenteri
Kuva: Risto Musta

Tarjoamme monipuolista koulutusta ajankohtaisista aiheista – mm. seminaareja, neuvottelupäiviä ja konsultointia. Kehitysvammaliiton koulutukset ovat edullisempia jäsenillemme.

Liity jäseneksi

Kehitysvammaliiton tapahtumakalenteri jäsenille, kevät 2024 (pdf, 1 Mt)

Tällä hetkellä koulutamme enimmäkseen etänä! Etäkoulutukset mahdollistavat osallistumisesi paikasta huolimatta. Koulutuksemme ovat vuorovaikutuksellisia, ja jokaisella osallistujalla on mahdollisuus osallistua keskusteluihin sekä esittää kysymyksiä.

Saat linkin koulutukseen sähköpostitse. Osallistuminen on helppoa ja vaivatonta. Vastaamme mielellämme kaikkiin kysymyksiin koulutuksiin, etäyhteyksiin ja osallistumiseen liittyen.

Verkkokursseja ja tilauskoulutusta muille kuin jäsenillemme tarjoaa Kehitysvammaliiton 100-prosenttisesti omistama yritys Saavuta Asiantuntijapalvelut Oy.

saavuta.fi

Palaa takaisin koulutuksiin

FASD - Oppimisen, kasvun ja kehityksen erityiskysymyksiä

FASD - Oppimisen, kasvun ja kehityksen erityiskysymyksiä

Ajankohta: 22.5.2018 klo 10:00 - 15:00

Ilmoittautuminen on päättynyt, mutta mukaan mahtuu vielä. Ilmoittautua voit alla olevalla ilmoittautumislomakkeella aina 20.5. asti mikäli tapahtumassa on tuolloin vielä tilaa.

 

Kohderyhmä

Varhaiskasvatus ja koulumaailma, erityistyöntekijät 

Sisältö

FASD lapsi tai nuori oppijana. Mitä pitää huomioida ja millaisia tukikeinoja voi käyttää oppimisen tukemisessa.

Ohjelma:

Ohjelma löytyy tästä.

FASD Suomi -verkosto tarjoaa tietoa, kontakteja ja yhteistyöfoorumin. Se välittää uutisia, innovaatioita ja uutta tutkimustietoa. Yhteistyöllä parannamme FASD-lasten, -nuorten ja -aikuisten asemaa yhteiskunnassa!

Liity FASD Suomi -verkostoon

Viimeinen virallinen ilmoittautumispäivä

Viimeinen virallinen ilmoittautumispäivä on 8.5.2018.

FASD-koulutusohjelma

Koulutusohjelman tavoitteena on tarjota FASD:n ympärillä eritavoin työskenteleville ja eläville sijaisvanhemmille ja ammattilaisille ajantasaista tietoa ja tukea FASD-henkilöiden kohtaamiseen sekä yksilölliseen tuen suunnitteluun.

Koulutusohjelmassa on kuusi moduulia:

1. moduuli: 16.2.2018 FASD pähkinänkuoressa

2. moduuli: 12.4.2018 Puheeksi ottaminen, kohtaaminen

3. moduuli: 22.5.2018 Oppimisen, kasvun ja kehityksen erityiskysymyksiä

4. moduuli: 19.9.2018 Kasvatus ja kipuilu

5. moduuli: 3.10.2018 Tuen ja palvelujen suunnittelu

6. moduuli: 21.11.2018 FASD-henkilön diagnosointi

Koulutusinfo

  • Koulutuksen toteutumisesta tai peruuntumisesta lähetetään vielä erillinen vahvistus sähköpostitse viimeisen ilmoittautumispäivän jälkeen. Tämä on hyvä huomioida matka- ja majoitusvarauksia tehdessä.
  • Erikoisruokavalioista: Pystymme etukäteen pyydettäessä huomioimaan vain yleisimmät ruoka-aineallergiat: vähälaktoosinen, laktoositon, gluteeniton, maidoton.

Lisätietoa

  • koulutuksen sisällöstä: kouluttaja Jonna Salomaa, P. 044 3301 889
  • käytännön järjestelyt: projektisihteeri Katre Kauhanen, p. 050 3135 308

Matkat ja majoitus

Osallistujat vastaavat itse matka- ja majoitusjärjestelyistään sekä matkakuluistaan.

Sopimushotellinamme toimii Hotelli Helka, joka sijaitsee Helsingin keskustassa (Pohjoinen Rautatiekatu 23. 00100 Helsinki), puh. (09) 613 580 tai 0800 169 069, s-posti reservations@helka.fi.

Hotelli Helka tarjoaa sopimuskoodin, jolla saatte aina -20 % alennuksen päivän hinnasta, kun teette varaukset suoraan omilta nettisivuiltamme osoitteesta www.hotelhelka.com.

Sopimuskoodi: pinkhelsinki

Peruutusehdot

Veloitukseton peruutus voidaan tehdä ennen viimeistä virallista ilmoittautumispäivää 8.5.2018. Tämän jälkeen tapahtuneista peruutuksista peritään 50 % koulutuksen osallistumismaksusta.
Jos peruutuksen syynä on oma tai lapsen sairaus (kopio lääkärintodistuksesta tulee esittää), toimistokuluina veloitetaan 40 euroa. Koko maksu peritään mikäli peruutusta ei tehdä lainkaan.

Mikäli henkilö on estynyt tulemasta paikan päälle sairauden tm. ylivoimaisen esteen vuoksi, voi hän lähettää toimipaikastaan toisen henkilön tilalle. Tästä tulee kuitenkin ilmoittaa kirjallisesti etukäteen projektisihteerille katre.kauhanen@kvl.fi. Tällöin emme peri peruutusmaksua.

Kehitysvammaliitto pidättää oikeuden tilaisuuden peruuttamiseen esimerkiksi vähäisen osanottajamäärän vuoksi sekä mahdollisiin aikataulu-, puheenvuoro- ja paikkamuutoksiin.

Osallistumismaksu180 € (sisältää aamu- ja iltapäiväkahvit sekä materiaalit. Lounas omakustanteinen)
90€ (FASD Suomi -verkoston jäsenet). Mahdollisuus osallistua myös etänä 90€.
PaikkakuntaHelsinki
PaikkaKehitysvammaliitto ry, 4. krs. luentosali, Viljatie 4 A, 00700 Helsinki
JärjestäjäKehitysvammaliitto ry
KouluttajaJonna Salomaa

Liitteet

Ohjelma

Ilmoittautuminen on päättynyt.

Tietosuojaseloste