Ketju 3/2002


Seppo Tammiston viikko vierähti Emmin kanssa

Teksti Riitta Pollari Kuva Kimmo Räisänen

Seppo Tammisto hakee Emmin koulusta yleensä puoli viiden aikoihin.

Seppo Tammisto hakee Emmin koulusta yleensä puoli viiden aikoihin.

Seppo Tammisto ja Emmi asuvat kahdestaan. Päivisin Emmi käy koulua ja isä on töissä, mutta iltaisin ja viikonloppuisin on aikaa puuhailla yhdessä kotona ja kävellä vaikkapa Helsingin keskustassa.

Seppo Tammisto, 48, on työskennellyt kolme kuukautta talouspäällikkönä Helsingin seurakuntayhtymässä. Aikaisemmin hän työskenteli kaksitoista vuotta talousjohtajana Länsi-Suomen aikuiskoulutuskeskuksessa Laitilassa. Hän on toiminut myös Helsingin Merivoimien esikunnan sekä Riihimäen keskusvankilan talousjohtajana. Vuonna 1985–86 hän työskenteli Libanonissa YK:n rauhaturvajoukoissa. Seppo Tammisto on seitsemänvuotiaan Emmin yksinhuoltaja. Tyttö käy päivisin kehitysvammaisten lasten Marjatta-koulua Helsingin Haagassa. Tällä hetkellä perheen harrastuksena on Helsinkiin tutustuminen ja kaupungin vilkkaasta elämästä nauttiminen.

“Torstai valkeni vapun jälkeen työpäivänä. Heräsin tavalliseen tapaani puoli kuudelta. Haluan joka aamu itselleni rauhallisen aamuhetken ennen Emmin heräämistä. Lämpimän suihkun jälkeen istuin syömään aamupalaa ja kävin jo mielessäni läpi tulevan päivän työasioita. Olen joutunut ajamaan itseni aika nopeasti sisään uuteen työpaikkaan, ja tilinpäätökset ja muut asiat pyörivät jo sujuvasti mielessä.”

“Myös Helsinkiin muutto on ollut aikamoinen elämänmuutos. Halusinkin sitä. Edellisessä työpaikassani minulla alkoi olla tunne, että minulla ei ollut enää uutta annettavaa työlleni. En ollut ikään kuin kokonaan hommassa mukana. Kaipasin muutenkin muutosta elämääni; jotenkin tuntuu, että Helsingin ilmapiiri sopii tällä hetkellä minulle ja Emmille. Olemme nauttineet monista tapahtumista ja kaupungin vilkkaasta kulttuuritarjonnasta. On esimerkiksi mukavaa istua kahviloissa ja katsella tuntemattomia ihmisiä.”

Sivun alkuun


Ajankohtaista

Vuoden Selväsanainen -palkinto

Palkinnon sai tänä vuonna Yleisradion Koulu-tv:n Uutisjuttu. Palkinto myönnettiin Vallankäytön kieli -seminaarisssa eduskunnassa.

Sivun alkuun

Päivitetty: 29.08.2007

« Takaisin