Perustietoa kehitysvammaisuudesta -kurssi työyhteisöille

Perustietoa kehitysvammaisuudesta -kurssi on laaja opintokokonaisuus, joka antaa osallistujille uutta ja ajankohtaista tietoa kehitysvammaisuudesta ja kehitysvammaisten ihmisten ohjaamisesta ja avustamisesta heidän jokapäiväisessä elämässään.

Puoli vuotta kestävien opintojen aikana opiskelijat tutustuvat uusiin kehitysvamma-alan työtä ohjaaviin käsitteisiin, periaatteisiin ja hyviin käytäntöihin.

Kursseja järjestetään kehitysvamma-alan työyhteisöille tilauksesta. Kurssin kesto ja sisältö voidaan tarvittaessa räätälöidä työyhteisölle sopivaksi.

Opiskelijat opiskelevat 4–6 hengen opintopiireissä. Kurssilla tehdään työssäoppimistehtäviä ja käydään ryhmäkeskusteluja. Opintopiirit pitävät yhteyttä kouluttajaan verkkosivuston välityksellä. Kaikki koulutusmateriaali on sähköisenä kurssin verkkosivuilla. Kurssin aikana opiskelijat oppivat hyödyntämään internetin kehitysvammaisuutta käsitteleviä tietopankkeja.

Koulutus sisältää kaksi lähiopetuspäivää. Niiden välillä opiskelijat tekevät oppimistehtäviä opintopiirissä ja omassa työssään.

  • Laajuus: 2 opintopistettä (43 tuntia). Lähiopetuspäivien (2 päivää) lisäksi opiskeluun on varattava aikaa noin 2 tuntia viikossa. Lähipäivät voidaan järjestää omalla paikkakunnalla.
  • Kesto: noin 6 kuukautta
  • Minimiosallistujamäärä: 15 opiskelijaa
  • Hinta: 400 € / opiskelija

Lisätiedot ja tarjouspyynnöt

  • Kansalaisuusyksikön johtaja Susanna Hintsala,
    p. 09 3480 9254 tai matkap. 040 741 6179

Päivitetty: 09.01.2015

« Takaisin