”Olisi kiva, jos olisi tilipäivä”

Piia Elosen opinnot päättyvät pian ja hän alkaa etsiä töitä.

Vantaalaisella Piia Elosella on edessään mielenkiintoiset ajat. Hän on päättämässä taidealan opintojaan keväällä ja alkaa sen jälkeen etsiä itselleen työtä. Työnhaussa Piiaa auttaa Vantaan kaupungin työvalmentaja. Opinnot ovat kehittäneet Piian itseluottamusta ja vuorovaikutustaitoja, nyt Piia haluaa ennen kaikkea löytää itselleen mieleisen työn, josta saa palkkaa.

Kokemusta kaupantöistä

26-vuotiaalla nuorella naisella on kokemusta kaupassa työskentelystä, jossa hän mm. hyllytti tavaroita. Piian mielestä työskentely kaupassa oli mukavaa ja hän voisi mielellään mennä töihin kauppaan. Pesulatyöt ovat myös nousseet esille, kun Piia on yhdessä työvalmentajan kanssa kartoittanut mahdollisia työpaikkoja. ”Olen hyvä pesemään pyykkiä”, Piia toteaa.

Unelmana keittiötyöt

Piian unelmatyö löytyy kuitenkin muualta kuin kaupasta tai pesulasta, nimittäin ravintolasta tai kahvilasta. ”Haluaisin työskennellä esimerkiksi McDonaldsissa tai pienessä kahvilassa.” Piia kertoo haaveammatistaan. Piia onkin suorittamassa keväällä toiminnallisen hygieniapassin, jotta toive voisi toteutua. Piia luottaa omiin kykyihinsä, sillä hän on taitava ruuanlaittaja ja keittiötyöt ja siivous sujuvat hyvin.

Mitä Piia tekisi, jos saisi palkkaa? ”Säästäisin osan ja lähtisin kihlattuni ja äitini kanssa Tukholman risteilylle”, Piia kertoo. ”Olisihan se kiva, jos olisi tilipäivä.”

Teksti ja kuva: Mira Vihmo

Tue kehitysvammaisten nuorten työllistymistä. Lahjoita.

Päivitetty: 31.03.2016

« Takaisin