Onnistuneen työllistymisen palaset

Jenna Seiterillä, 23-vuotiaalla ravitsemustyöntekijällä on syytä hymyillä. Hänellä on vakituinen työsuhde työpaikassa, jossa viihtyy.

Miten Jenna pääsi tilanteeseen, josta moni työikäinen voi tällä hetkellä vain haaveilla?

“Jennan työllistymistarinassa ovat kaikki palaset osuneet kohdilleen”, toteaa Helsingin kaupungin tuetun työllistymisen palvelun työvalmentaja Tarja Kannisto.

Näitä palasia on kolme: kouluttautunut ja motivoitunut työnhakija, ennakkoluuloton ja rohkea työnantaja sekä kokenut työvalmentaja.

Yhteistyöllä tuloksiin

Jennan työllistymistarina alkaa siitä, kun hän pääsi työssäoppimisjaksolla harjoittelijaksi Blue Service Partners nykyisin Fazer Food Service -ravintolaan Madetojan palvelutaloon. Jenna hoiti harjoittelun hyvin ja varmistui samalla itse siitä, että tämä on työ, josta hän todella pitää.

Kun Jennan opiskelut Helsingin Diakoniaopistossa olivat loppusuoralla, hän pääsi Helsingin kaupungin tuetun työllistymisen palvelun asiakkaaksi. Työvalmentaja Tarja Kanniston tukemana Jenna kirjautui TE-toimiston asiakkaaksi, missä Jennalle laadittiin kahden tavoitteen työllistymissuunnitelma. Suunnitelmassa sovittiin työkokeilusta ja askelmerkit kohti palkkatyötä.

Työkokeilun kautta palkkatyöhön

Jenna pääsi työkokeiluun samaan paikkaan, jossa oli ollut työssäoppimisjaksolla. Ahkera ja iloinen työntekijä hoiti työnsä hyvin ja huolellisesti, mikä teki suuren vaikutuksen Nina Mäkiseen. Niinpä Jenna alkoi työharjoittelun jälkeen tehdä Blue Service Partnersille keikkatyötä.

“Jennalla on työntekeminen ollut se juttu alusta alkaen. Hän on aina intoa täynnä ja olemme saaneet hänestä hyvää palautetta niin asiakkailta kuin henkilökunnalta”, kertoo Nina Mäkinen. Niinpä, kun ravintolassa aukesi yksi työpaikka, Nina Mäkinen ei epäröinyt hetkeäkään, vaan palkkasi Jennan avoimena olevaan paikkaan.

“Meillä oli mahdollisuus palkata ja Jenna on luotettava työntekijä, joka tekee aina parhaansa. ” Mukana oli siis hieman hyvää tuuriakin.

Työvalmentajan tuki

Tarja Kannisto auttoi työnantajaa palkkatuen hakemisessa ja on aina käytettävissä, jos työpaikalla tarvitaan tukea.

“Jenna on omatoiminen ja aktiivinen työntekijä, joka tarvitsee hyvin vähän tukea. Oikeastaan minua tarvitaan täällä vain silloin, kun tulee jotain muutoksia esimerkiksi uusi työntekijä. Silloin tulen paikalle tukemaan Jennan sopeutumista muutokseen”, Tarja Kannisto kertoo.

Joustava työntekijä

Jennan tehtäviin kuuluu muun muassa tiskien hoitaminen ja ruokalinjaston täydentäminen aamupalalla ja lounaalla. Hän myös ottaa joka päivä vaadittavat omavalvontanäytteet tarjolla olevista ruuista. Eniten Jenna nauttii kuitenkin kassatyöskentelystä. Hän on oppinut nopeasti käyttämään uutta hipaisutekniikalla toimivaa kassajärjestelmää. Viisituntinen työpäivä mahdollistaa työajan jouston aina tarvittaessa.

“Jennan poissaolo näkyy työpaikalla. Kesällä Jennan lomaillessa huomasimme, miten tärkeä hänen roolinsa meillä täällä on.”

Teksti ja kuva: Mira Vihmo

Tue kehitysvammaisten nuorten työllistymistä. Lahjoita.

Päivitetty: 27.10.2016

« Takaisin