Koulutuskalenteri

Tarjoamme monipuolista koulutusta ajankohtaisista aiheista – mm. seminaareja, neuvottelupäiviä ja konsultointia. Voit myös ladata Kehitysvammaliiton koulutuskalenterin 2018 pdf-muodossa (3 Mt).

Palaa takaisin koulutuksiin

Miten käytän SähköSANOMA-kommunikointitaulustoa KOULUTUS ON PERUUTETTU!

Ajankohta: 24.1.2018 klo 09:00 - 15:30

Koulutuksen sisältö:

SähköSANOMA on Speaking Dynamically Pro -kommunikointiohjelmalla rakennettu taulusto, joka toimii Windows-tietokoneella tai -tabletilla. Se toimii yhdessä Tikoteekki-taivuttimen ja Bitlips-puhesynteesiohjelman kanssa.

SähköSANOMAn eri versiot perustuvat SANOMA 24 (päiväkotisanasto) ja SANOMA 48 (koulusanasto) kommunikointikansioiden sanastoihin. Tabletin näkymä vastaa kansion aukeamaa.

Koulutus on tarkoitettu SähköSANOMA-taulustoa käyttävien puhevammaisten ihmisten lähi-ihmisille ja heidän kanssaan työskenteleville ammattilaisille.

SähköSANOMA on rakennettu Boardmaker with Dynamically Pro -ohjelmalla. Tämän kuvaohjelman hallinnasta on koulutuksessa hyötyä.Tikoteekilla on koulutuskoneita, mutta koulutukseen voi mielellään tuoda myös oman kannettavan tietokoneen. Tämä edellyttää, että koneeseen on asennettu SähköSANOMA  ja tarvittavat ohjelmat (Speaking Dynamically Pro 6, Bitlips 1.1.1 ja Java).

OHJELMA

09.00 Aamukahvi, SähköSANOMAn ja koulutuspäivän esittely
09.30 SähköSANOMAn sisältöön tutustuminen ja sanojen etsimisharjoituksia sekä lauseiden tekoa
11.30 Lounastauko
12.30 Sisällön muokkaaminen
15.30 Koulutus päättyy

Kerrothan ilmoittautumisen yhteydessä, tuletko koulutukseen oman koneen kanssa.

Tiedustelut järjestelyistä:
tikoteekki@kvl.fi tai 09-3480 9223 (osastosihteeri Marjo Timonen)

Tiedustelut sisällöistä:
virpi.yiannakou@kvl.fi tai puh. 09-34809313
puh. 09-3480 9370 (Tikoteekin toimisto)

Lisätietoa SähköSANOMASTA (www.tikoteekki.fi)

Lisätietoa Tikoteekin koulutuksista (www.tikoteekki.fi)

Koulutuksen toteutumisesta tai peruuntumisesta lähetetään vielä erillinen vahvistus sähköpostitse viimeisen ilmoittautumispäivän jälkeen. Tämä on hyvä huomioida matka- ja majoitusvarauksia tehdessä.

Virallisen viimeisen ilmoittautumispäivän jälkeen ilmoittautumisia saatetaan ottaa vastaan mikäli koulutuksessa on tilaa.

Pystymme etukäteen pyydettäessä huomioimaan yleisimmät ruoka-aineallergiat: vähälaktoosinen, laktoositon, gluteeniton, maidoton.

Osallistumismaksu laskutetaan pääsääntöisesti tilaisuuden jälkeen.

Peruutusehdot

Veloitukseton peruutus voidaan tehdä ennen viimeistä virallista ilmoittautumispäivää. Tämän jälkeen tapahtuneista peruutuksista peritään 50 % koulutuksen osallistumismaksusta. Jos peruutuksen syynä on oma tai lapsen sairaus (kopio lääkärintodistuksesta tulee esittää), toimistokuluina veloitetaan 40 euroa. Koko maksu peritään mikäli peruutusta ei tehdä lainkaan.

Mikäli henkilö on estynyt tulemasta paikan päälle sairauden tm. ylivoimaisen esteen vuoksi, voi hän lähettää toimipaikastaan toisen henkilön tilalle. Tästä tulee kuitenkin ilmoittaa kirjallisesti etukäteen koulutuksen käytännönjärjestäjälle. Tällöin emme peri peruutusmaksua.

Kehitysvammaliitto pidättää oikeuden tilaisuuden peruuttamiseen esimerkiksi vähäisen osanottajamäärän vuoksi sekä mahdollisiin aikataulu-, puheenvuoro- ja paikkamuutoksiin.

 

Osallistumismaksu 180 €
Paikkakunta Helsinki
Paikka Kehitysvammaliitto, Viljatie 4 A, 3 krs., 00700 Helsinki
Järjestäjä Tikoteekki
Kouluttaja AAC-asiantuntija Virpi Yiannakou

Ilmoittautuminen on päättynyt.

Tietosuojaseloste