Koulutuskalenteri
Kuva: Pekka Elomaa

Koulutuskalenteri

Tarjoamme monipuolista koulutusta ajankohtaisista aiheista – mm. seminaareja, neuvottelupäiviä ja konsultointia. Voit myös ladata Kehitysvammaliiton koulutuskalenterin 2019 pdf-muodossa (4 Mt).

Palaa takaisin koulutuksiin

Kehitysvammaisten työllistymisen tukeminen 1-2-3

Ajankohta: 4.6.2019

Sisältö:
Kolmiosainen koulutussarja, johon voi osallistua valinnan mukaan yksittäiseen päivään tai kaikkiin kolmeen. Koulutus on suunnattu vammaisalan työhönvalmentajille ja muille osatyökykyisten työllistymisen kysymyksiä ratkoville ammattilaisille.

Osa 3: Järjestä tuki
Koulutuspäivä 4.6.2019, Kehitysvammaliitto, Helsinki.
Viimeinen ilmoittautumispäivä 21.5.2019.

Tuloksellisessa työhönvalmennuksessa työllistynyt henkilö
saa omiin tarpeisiinsa räätälöidyn työhönvalmennuksen, jota tarjotaan niin pitkään kuin hän sitä tarvitsee. Valmennuksen toteutusmuodot määrittyvät asiakkaan tarpeiden mukaan.
Koulutuksessa syvennytään työllistymisen tuen käytännön järjestämiseen, jota käydään läpi käytännönläheisin esimerkein kehitysvammaisia ihmisiä työllistäneiden työnantajien opastamana. He kertovat oman kokemuksensa työnantajuuden
vaatimuksesta, työntekijöiden tukemisesta, työnkuvan muokkaamisesta, työsuhteen käynnistämisestä ja ylläpitämisestä sekä siitä, mitä he odottavat näissä asioissa työhönvalmentajalta.

Ohjelma
Osa 3 ohjelmaan pääset tästä.

Osa 1: Löydä vahvuudet
Koulutuspäivä 26.2.2019, Kehitysvammaliitto, Helsinki.
Viimeinen ilmoittautumispäivä 12.2.2019.

Tuloksellisen työhönvalmennuksen lähtökohtana ovat kehitysvammaisten ihmisten kyvyt ja osaaminen. Heitä rohkaistaan aktiivisesti hakeutumaan työnhakijoiksi. Heitä autetaan ymmärtämään, mitä avoimille työmarkkinoille työllistyminen tarkoittaa ja millaista tukea on mahdollista saada työllistymisen tueksi. Koulutuksessa perehdytään kehitysvammaisen työnhakijan vahvuuksien löytämiseen ja niiden esille tuomiseen työnhakijoiden vertaisryhmien toiminnassa sekä ansioluettelon, esittelyvideoiden ja
osaamiskansioiden avulla.

Osa 1 ohjelma:
Osa 1 ohjelmaan pääset tästä.

Osa 2: Löydä työpaikka
Koulutuspäivä 24.4.2019, Kehitysvammaliitto, Helsinki.
Viimeinen ilmoittautumispäivä 10.4.2019.

Tuloksellisessa työhönvalmennuksessa keskitytään etsimään työpaikka avoimilta työmarkkinoilta. Etsintää ohjaavat työnhakijan omat vahvuudet ja toiveet työpaikasta ja toimialasta. Koulutuksessa käydään läpi, miten työnantajia kontaktoidaan, miten heidän tarpeensa selvitetään ja miten työhönvalmennuksen tukea tarjotaan työnantajalle. Koulutuksessa tutkitaan käytännönläheisillä harjoituksilla, miten herättää työnantajan kiinnostus palkata kehitysvammainen työntekijä.

Osa 2 ohjelma:
Osa 2 ohjelmaan pääset tästä.

Koulutusinfo

  • Koulutuksen toteutumisesta tai peruuntumisesta lähetetään vielä erillinen vahvistus sähköpostitse viimeisen ilmoittautumispäivän jälkeen. Tämä on hyvä huomioida matka- ja majoitusvarauksia tehdessä.
  • Virallisen viimeisen ilmoittautumispäivän jälkeen ilmoittautumisia saatetaan ottaa vastaan mikäli koulutuksessa on tilaa. Huomioitahan kuitenkin, että veloituksetonta peruutusta ei tällöin ole enää mahdollista tehdä.
  • Erikoisruokavalioista: Pystymme etukäteen pyydettäessä huomioimaan vain yleisimmät ruoka-aineallergiat: vähälaktoosinen, laktoositon, gluteeniton, maidoton
  • Osallistumismaksu laskutetaan pääsääntöisesti tilaisuuden jälkeen.

Lisätietoa

  • koulutuksen sisällöstä:kouluttaja Outi Raunetvuo, puh. 045 7733 4494
  • käytännönjärjestäjä: osastosihteeri Mirka Oksanen, puh. 09 3480 9265

Matkat ja majoitus
Osallistujat vastaavat itse matka- ja majoitusjärjestelyistään sekä matkakuluistaan.

Sopimushotellinamme toimii Hotelli Helka, joka sijaitsee Helsingin keskustassa (Pohjoinen Rautatiekatu 23. 00100 Helsinki), puh. (09) 613 580 tai 0800 169 069, s-posti reservations@helka.fi.

Hotelli Helka tarjoaa sopimuskoodin, jolla saatte aina -10 % alennuksen päivän hinnasta, kun teette varaukset suoraan omilta nettisivuiltamme osoitteesta www.hotelhelka.com.

Sopimuskoodi: pinkhelsinki

Peruutusehdot

Veloitukseton peruutus voidaan tehdä ennen viimeistä virallista ilmoittautumispäivää. Tämän jälkeen tapahtuneista peruutuksista peritään 50 % koulutuksen osallistumismaksusta.
Jos peruutuksen syynä on oma tai lapsen sairaus (kopio lääkärintodistuksesta tulee esittää), toimistokuluina veloitetaan 40 euroa. Koko maksu peritään mikäli peruutusta ei tehdä lainkaan.

Mikäli henkilö on estynyt tulemasta paikan päälle sairauden tm. ylivoimaisen esteen vuoksi, voi hän lähettää toimipaikastaan toisen henkilön tilalle. Tästä tulee kuitenkin ilmoittaa kirjallisesti etukäteen koulutuksen käytännönjärjestäjälle (mirka.oksanen@kvl.fi). Tällöin emme peri peruutusmaksua.

Kehitysvammaliitto pidättää oikeuden tilaisuuden peruuttamiseen esimerkiksi vähäisen osanottajamäärän vuoksi sekä mahdollisiin aikataulu-, puheenvuoro- ja paikkamuutoksiin.

Osallistumismaksu Yksittäinen koulutuspäivä 180 € (jäsenhinta 162 €) tai kolmen päivän koulutuskokonaisuus 480 € (432 € jäsenhinta)
Paikkakunta Helsinki
Paikka Kehitysvammaliitto, 4. krs. Viljatie 4 A, 00700 Helsinki.
Järjestäjä Kehitysvammaliitto

Ilmoittautuminen on päättynyt.

Tietosuojaseloste