Minä luen sinulle -kampanjassa maahanmuuttajat lukevat iäkkäille ja kehitysvammaisille ihmisille selkokielistä kirjallisuutta. Kampanjan lukuhetkiä järjestetään lukuisissa vanhus- ja vammaistyön yksiköissä eri puolilla Suomea 11.–15.2.2019.

Neljättä kertaa järjestettävään lukuviikkoon osallistuu yli tuhat maahanmuuttajataustaista ääneenlukijaa. Kampanjassa on mukana 59 paikkakuntaa, noin 130 vanhus- ja vammaistyön yksikköä sekä noin 60 oppilaitosta ja monikulttuurisuustyön toimijaa.

Minä luen sinulle -kampanjan suojelijana toimii tasavallan presidentti Sauli Niinistö. Kampanjan lukuilon lähettiläinä toimivat helsinkiläinen kaupunginvaltuutettu Suldaan Said Ahmed ja Vuoden pakolaisnainen 2018 Sirwa Farik.

Iloa lukemisesta ja vapaaehtoistoiminnasta

Vuoden 2019 Minä luen sinulle -kampanjan teema on Iloa lukemisesta ja vapaaehtoistoiminnasta. Kampanja haluaa innostaa maahanmuuttajia selkokieliseen vapaaehtoistoimintaan iäkkäiden ja kehitysvammaisten ihmisten kanssa.

Minä luen sinulle -kampanja toteutetaan osana Vallin ja Kehitysvammaliiton Selkokeskuksen Yhdessä-toimintaa.

Minä luen sinulle -lukuhetkiä järjestetään seuraavilla paikkakunnilla: Espoo, Haapavesi, Hankasalmi, Helsinki, Hyvinkää, Hämeenlinna, Iisalmi, Imatra, Jyväskylä, Kajaani, Karjaa, Kauniainen, Kemi, Kirkkonummi, Kokkola, Kotka, Kuopio, Lahti, Lapua, Leppävirta, Lieksa, Lohja, Loimaa, Mikkeli, Myrskylä, Nokia, Nummela, Oulu, Pieksämäki, Pori, Porvoo, Pudasjärvi, Rovaniemi, Ruokolahti, Salo, Sastamala, Savonlinna, Seinäjoki, Tampere, Turku, Uusikaupunki, Vaasa ja Vantaa.

Lisätietoa:

Kampanja sosiaalisessa mediassa: #minäluensinulle

Elina Kinnunen / Selkokeskus, puh. 050 470 3746, elina.kinnunen(at)kvl.fi
Aili Korteniemi / Valli ry, puh. 050 400 9485, aili.korteniemi(at)valli.fi

Minä luen sinulle -lukuhetki
Helsingin aikuisopiston opiskelija Taymour Mohammad lukee Mereon ryhmäkodin asukkaille selkokielisiä runoja lokakuussa 2018.