Turkoosilla taustalla valkoinen teksti, jossa lukee "Kansainvälinen selkokielen päivä 28.5."

Toukokuun 28. päivä vietetään ensimmäistä kertaa kansainvälistä selkokielen päivää. Kehitysvammaliiton Selkokeskus nostaa selkokielen päivän videokampanjalla esiin henkilöitä selkokielen eri puolilta.

Selkokeskus ei tee selkotyötä yksin, Suomessa monet toimijat tekevät hyvää ja laadukasta työtä sen eteen, että kaikilla olisi mahdollisuus tietoon, kulttuuriin ja osallisuuteen. Siksi haastamme kaikki nostamaan selkokielen päivänä esiin selkokieltä, selkomateriaaleja sekä selkokielen tekijöitä, käyttäjiä ja lukijoita.

Selkokielen päivän aihetunnisteet sosiaalisessa mediassa ovat #MakeItEasy ja #selkokielenpäivä. Kannattaa seurata myös aihetunnisteita #selkokieli, #selkosuomi, #selkoruotsi ja #lättläst.

Suomessa 650 000–750 000 ihmistä tarvitsee selkokieltä, joka on hyvää yleiskieltäkin helpompi kielimuoto. Selkokielen tarpeen taustalla voi olla esimerkiksi kehitysvamma, lukivaikeus, ikääntyminen, muistisairaus tai se, että suomi tai ruotsi ei ole äidinkieli.

Selkokielen päivän logon on suunnitellut Heidi Ahlström, ja suunnittelukustannuksista vastasi Selkokielen ytimessä -hanke Koneen Säätiön rahoituksella.

Lisätietoja:

Suunnittelija Henna Kara, Selkokeskus, Kehitysvammaliitto, puh. 050 373 7556

Selkokielen päivän videot Selkotuubissa (YouTube)