Aikarumpu (Päivi Vannasmaa ja Maija Luukkainen) tutustuttaa ajan käsitteeseen aistien käyttöön houkuttelevien laulujen ja lorujen avulla. Kirja etenee vuoden kierron mukaan.

Tutuksi tulevat vuorokauden ajat, vuodenajat sekä juhlapyhät ja erilaiset tapahtumat. Juhlista on lyhyt selkokielinen kuvaus, joka helpottaa juhlien merkityksen ja alkuperän ymmärtämistä. Osa lauluista on tarkoitettu kuunneltavaksi tai yhteislauluiksi, toisten laulujen ja lorujen mukana on monenlaisia leikki- ja toimintavinkkejä.

Aikarumpu sisältää kirjan lisäksi kaksi cd-levyä. Yhdellä levyllä kappaleet ovat laulettuina ja toisella instrumentaaliversioina. Jokaisella laululla ja lorulla on oma kuvasymbolinsa, joiden tarkoituksena on tukea ja helpottaa laulun tai lorun tunnistamista ja valitsemista. Laulu- ja lorukuvat on koottu myös materiaalin loppuun yhdeksi kokonaisuudeksi, josta ne voi kätevästi kopioida ja leikata opetuskäyttöön. Laulujen ja lorujen avainsanoista on myös tukiviittomakuvia, jotka helpottavat asioiden ymmärtämistä.

Jokainen laulu on kuin pieni tarina, joka opettaa uusia asioita. Levyltä voi kuulla hauskoja, salaperäisiä, jännittäviä ja haikeitakin äänimaailmoja.

Selkeät laulut ja lorut soveltuvat varhaiskasvatuksen ja erityisopetuksen materiaaliksi.

Aikarumpu (www.opike.fi)