Papunetin vuoden 2017 kuvataidekilpailun voittaja on Maija Wimanin näyttävä pastelliliitutyö Ystävyys. Tunnelmaltaan iloisessa kuvassa on korkea kerrostalo, jossa asuu erilaisia eläimiä leijonasta mursuun, pandakarhuun ja oravaan.

”Monitulkintainen sisältö, hallittu tekniikka ja hienostuneet värit”, perustelee kuvataidekilpailun raadin puheenjohtaja Pekka Elomaa voittajan valintaa.

Kilpailun kunniamaininnat saivat Eeli Ylikosken jääkiekkopeliä kuvaava sekatekniikkatyö Ystävät jäällä ja Lilja Lindqvistin valloittava piirros Ystävät, kaksi kissaa.

Papunetin kuvataidekilpailuun saapui tänä vuonna ennätysmäärä töitä, yhteensä 494 kappaletta. Kilpailun raatina toimivat valokuvaaja Pekka Elomaa sekä Papunetin edustajat. Raati arvioi erityisesti töiden persoonallisuutta ja omaperäisyyttä sekä omien ajatusten ilmaisemista.

Kuvataidekilpailun aiheena oli ystävyys, ja kilpailutöissä esiintyi etenkin eläinystäviä. Muita toistuvia aiheita olivat rakkaus ja parisuhde sekä erilaiset harrastukset yhdessä ystävien kanssa. Teoksissa oli kuvattu myös populaarikulttuurin hahmoja, kuten Fakta homma -tv-sarjan ystävykset Hansu ja Pirre. Mielikuvituksellisissa töissä oli käytetty monipuolisia tekniikoita kollaasista vahaliituun ja öljyväriin.

Tänä vuonna myös yleisöllä oli mahdollisuus äänestää omaa suosikkiaan kilpailun finaaliin valitun yhdeksän teoksen joukosta. Myös Papunetin yleisöäänestyksen voitti Maija Wimanin Ystävyys, joka sai 345 ääntä.

Osa Papunetin kilpailuun osallistuneista teoksista on mukana taidenäyttelyssä, joka kiertää eri puolilla Suomea. Teosten kuvia julkaistaan myös Papunetin verkkogalleriassa sekä sosiaalisen median kanavissa.

Maija Wimanin työ Ystävyys.