Hymyilevä mies käyttää kännykkää.

Kehitysvammaliitossa on käynnistynyt Somettamalla uutta kohtaamista -hanke, jossa kehitetään helppokäyttöistä ja saavutettavaa sosiaalisen median palvelua. Palvelussa tukea tarvitsevat nuoret ja aikuiset voivat harjoitella sosiaalista kanssakäymistä ja etsiä itselleen ystävää. Hankkeen tavoitteena on yksinäisyyden vähentäminen.

Hankkeeseen haetaan 60 % työajalla sovellussuunnittelijaa ajalle 1.9.2017 – 31.12.2019.

Sovellussuunnittelija vastaa yhdessä projektipäällikön kanssa

  • ulkopuolelta ostettavan palvelun hankintaan liittyvästä selvitystyöstä sekä hankintojen määrittämisestä ja toteuttamisesta
  • yhteistyöstä teknisen toteuttajan kanssa palvelun ja siihen liittyvien sovellusten toteutuksessa
  • palvelun käyttäjälähtöisestä suunnittelusta, kehittämisestä ja testaamisesta
  • palvelun saavutettavuuden ja helppokäyttöisyyden huomioimisesta
  • palvelun sovittamisesta Papunetin (www.papunet.net) olemassa oleviin palveluihin.

Sovellussuunnittelijan työtehtävä edellyttää

  • verkkopalveluiden kehittämiseen liittyvien perustekniikoiden tuntemusta
  • mobiilisovellusten (iOS, Android) kehittämiseen liittyvien perustekniikoiden tuntemusta
  • kokemusta sosiaalisen median palveluista ja niiden käytöstä
  • kiinnostusta/osaamista verkkopalveluiden saavutettavuudesta ja käyttäjälähtöisestä suunnittelusta
  • osallistumista hankkeen esittelyyn ja viestintään.

Suunnittelijan tehtävä edellyttää teknistä perusosaamista, mutta se tarjoaa myös uusia haasteita ja mahdollisuuksia kehittää omaa osaamista somepalveluista, saavutettavuudesta ja käyttäjälähtöisestä suunnittelusta.

Tehtävä edellyttää omatoimista otetta, mutta myös tiivistä tiimityöskentelyä projektipäällikön ja projektisuunnittelijan sekä hankkeen kehittämis- ja ohjausryhmien kanssa.

Kiinnostuitko? Kysy lisää tai laita vapaamuotoinen hakemus ja portfolio palkkatoiveineen 19.6.2017 mennessä Kehitysvammaliiton Saavutettavuusyksikön johtajalle Sami Ällille, sami.alli (ät) kvl.fi, p. 040 837 8348.

Somettamalla uutta kohtaamista -hanke toimii Papunet-tiimissä. Papunet edistää puhevammaisten sekä muiden oppimisessa, ymmärtämisessä ja kommunikoinnissa tukea tarvitsevien ihmisten osallisuutta ja yhdenvertaisuutta. Papunet tuottaa saavutettavia verkkopalveluita kohderyhmilleen, heidän läheisilleen ja alan asiantuntijoille. Palveluita kehitetään ja toteutetaan käyttäjälähtöisesti tavoitteena saavutettavuus ja helppokäyttöisyys.

Papunet-sivustolla oli vuonna 2016 lähes kaksi miljoonaa kävijää. Papunet tarjoaa haastavan ja mielenkiintoisen työympäristön ja työn, jolla on merkitystä!

Lue lisää Somettamalla uutta kohtaamista -hankkeesta Papunetista.