Mitä ilmastonmuutos tarkoittaa? Miksi ilmasto muuttuu? Miten ilmastonmuutosta voidaan hillitä? Entä miten ilmastonmuutoksesta voidaan puhua selkokielellä?

Laura Ertimon tietokirja llmastonmuutos selkokielellä (Opike 2021) kertoo havainnollisesti maapallon ilmastosta ja ilmastonmuutoksesta. Se kertoo, miten ilmastonmuutos vaikuttaa luontoon, eläimiin ja ihmisiin niin korkealla ilmakehässä ja kaukaisella aavikolla kuin Suomessa, jokaisen arjessa. Kirja kertoo myös, miten valtiot, yritykset ja tavalliset ihmiset voivat hillitä ilmastonmuutosta. Kirjan viesti on, että jokainen voi tehdä ilmastotekoja: meillä ja maapallolla on toivoa!

Konkreettiset esimerkit ja valokuvat, Sole Lätin selkeä piirroskuvitus sekä Pekka Rahkosen luoma hauska piirroshahmo tukevat tekstin ymmärtämistä. Tietokirja sopii selkolukijoille ja opetuksen tueksi – ja aivan kaikille, jotka haluavat tietää, mistä ilmastonmuutoksessa on kyse. Tämän kirjan lukeminen helpottaa ilmastonmuutokseen liittyvien uutisten ymmärtämistä ja ilmastokeskusteluun osallistumista.

Laura Ertimo on maantieteilijä ja tietokirjailija. Hän on tehnyt työkseen maailmankartastoja, kirjoittanut useita koko perheen tietokirjoja ja saanut tuotannostaan Suomen tietokirjailijat ry:n vuoden 2020 Tietopöllö-palkinnon. Palkintoraati kiitti Ertimoa muun muassa siitä, että hän taitaa vaikeiden asioiden tiivistämisen sopivasti pilke silmäkulmassa ja että hänen teoksensa sopivat monenlaisille lukijoille.

Ertimo on aiemmin julkaissut selkokielisen tietokirjan Maapallo – planeettamme selkokielellä (Opike 2020) yhdessä Markus Hotakaisen kanssa.

Ilmastonmuutos selkokielellä -kirjan esittely Opikkeen verkkosivuilla

Markus Hotakaisen ja Laura Ertimon haastattelu Ketju-lehdessä

Lisätiedot, arvostelukappaletilaukset ja haastattelupyynnöt: tuotepäällikkö Kai Piipari, p. 040 556 0236, tai kustannustoimittaja Jenni Saarilahti, p. 050 5300 616

Ilmastonmuutos selkokielellä -kirjan kansi