Minä luen sinulle -kampanja tulee taas helmikuussa 2020! Kampanja tuo yhteen maahanmuuttajia ja iäkkäitä suomalaisia yhteisten lukuhetkien merkeissä.

Minä luen sinulle -viikko 10.-14.2.2020

Minä luen sinulle -viikolla 10.–14.2.2020 maahanmuuttajat toteuttavat lukuhetkiä iäkkäille ja kehitysvammaisille ihmisille eri puolilla Suomea. Lukuhetkien aikana vanhus- ja vammaistyön yksiköissä luetaan selkokielistä kirjallisuutta ja uutisia.

Ilmoittautuminen kampanjaan on nyt avoinna vanhus- ja vammaistyön yksiköille, oppilaitoksille ja maahanmuuttaja- ja monikulttuurisuustyön toimijoille. Minä luen sinulle -kampanjan verkkosivuilla voi ilmoittautua järjestämään lukuhetkiä 27.1.2020 asti.

Vuoden 2020 Minä luen sinulle -kampanjan suojelija on opetusministeri Li Andersson. Kampanjan keulakuvana toimii Vuoden pakolaisnainen 2019 Rand Mohamad Deeb.

Selkokieli helpottaa ymmärtämistä

Minä luen sinulle -kampanja haluaa innostaa maahanmuuttajia vapaaehtoistoimintaan iäkkäiden ja kehitysvammaisten ihmisten kanssa. Kampanjassa luetaan selkokielisiä kirjoja ja lehtiä, jotka helpottavat lukemista ja ymmärtämistä, jos kieli on uusi tai jos sanat alkavat unohtua.

Neljä vuotta toimineen Minä luen sinulle -kampanjan lukuhetket ovat olleet erittäin suosittuja. Vuonna 2019 kampanjaan osallistui arviolta 1000 maahanmuuttajaa 69 oppilaitoksesta, järjestöstä tai muusta maahanmuuttajatyötä tekevästä organisaatiosta. Lukutapahtumia järjestettiin 43 paikkakunnalla yli 90 vanhus- ja vammaistyön yksikössä.

Minä luen sinulle -kampanja toteutetaan osana Vanhus- ja lähimmäispalvelun liitto VALLI ry:n ja Kehitysvammaliiton Selkokeskuksen Yhdessä-toimintaa. Tuomme yhteen vanhus- ja monikulttuurisuuskentän toimijoita ja kehitämme selkokielistä vapaaehtoistoimintaa, jossa ikäihmiset, kehitysvammaiset ja maahanmuuttajat kohtaavat.

Lisätietoa:
Elina Kinnunen / Selkokeskus, puh. 050 470 3746, elina.kinnunen(at)kvl.fi

Kampanja sosiaalisessa mediassa: #minäluensinulle

Selkokeskuksen kampanjasivut:

MINÄ LUEN SINULLE

Yhdessä-toiminnan Facebook-sivu:

https://www.facebook.com/IMYhdessa/