Kehitysvammaliitto avaa puhelinneuvonnan

Käsi pitelee matkapuhelinta, jossa näkyy puhelinnumero 09 348 09 348.

Miten koronavirus ja sen aiheuttama poikkeustilanne vaikuttaa arkeesi ja pärjäämiseesi? Haluatko keskustella? Kehitysvammaisten ihmisten, heidän omaistensa ja alan henkilökunnan tukemiseksi Kehitysvammaliitto avaa neuvontapuhelimen, joka on avoinna ma-pe klo 12-16 numerossa 09 348 09 348.

Neuvontapuhelin avataan maanantaina 23.3. klo 12. Neuvonnassa ei vastata koronaan liittyviin lääketieteellisiin kysymyksiin. Puhelun hinta on normaali matkapuhelinmaksu.

Muut Kehitysvammaliiton neuvontapalvelut

Verkko-Kerttu vastaa kehitysvammaisten nuorten ja aikuisten kysymyksiin Verneri.netin selkokielisten sivujen neuvontapalstalla:

Verkko-Kerttu

Myös Kaveripiirissä on avattu keskustelupalsta koronaviruksesta. Palstalla käytävää keskustelua moderoidaan. Arkisin järjestetään live-chat aiheesta. Kaveripiiri vaatii rekisteröitymisen palvelun käyttäjäksi:

Kaveripiiri

FASD-nuorille ja -aikuisille on avattu suljettu vertaisryhmä Facebookiin. Sinne pääsee ilmoittautumalla sähköpostitse minni.haveri(at)tukiliitto.fi. Ryhmää ylläpitävät Minni Haveri Tukiliitosta ja Sari Somer Kehitysvammaliitosta.

Tietoa koronaviruksesta selkokielellä Verneri.netissä:

verneri.net/selko/terveys-ja-liikunta/koronavirus/

Kuvallista materiaalia koronaviruksesta Papunetissa:

papunet.net/materiaalia/koronavirus

Pidetään toisistamme huolta!