Punaiset kengät ja teksti: Ääntä ja tukea FASD-ihmisille!

Osallistu kanssamme Red Shoes Rock -kampanjaan ja osoita tukesi FASD-ihmisille!

Osallistuminen on helppoa: pue punaiset kengät tai sukat perjantaina 9.9., ota kuva ja postaa se someen! Muista merkitä meidät @kehitysvammaliitto (Twitterissä @KVLiitto), jotta voimme jakaa postauksesi.

Red Shoes Rock on kansainvälinen kampanja, jonka tarkoitus on lisätä tietoisuutta sekä tukea FASD-ihmisiä.

Red Shoes Rock -liikkeen aloitti R. J. Formanek vuonna 2013. Hän on kouluttaja sekä vaikuttaja, jolla itsellään on FASD. Hän päätti pukeutua punaisiin kenkiin erottuakseen joukosta, tullakseen huomatuksi sekä aloittaakseen keskusteluita FASDista. Red Shoes Rock -kampanjaa vietetään FASD-päivänä.

9.9. vietetään kansainvälistä FASD-päivää. Päivämäärä on valittu muistuttamaan yhdeksän kuukauden täysraittiudesta raskauden aikana.

Termi FASD tulee sanoista Fetal Alcohol Spectrum Disorders. FASD näkyy ihmisen kehityksessä oppimisen, ymmärtämisen ja käyttäytymisen osa-alueilla. Tyypillisiä ovat erilaiset keskittymisen ja tarkkaavuuden ongelmat sekä käyttäytymiseen liittyvät erityispiirteet, kuten vaikeudet arvioida tilanteita ja sosiaalisia vihjeitä.

FASD-lapset ja -nuoret eivät muodosta kuitenkaan yhtenäistä ryhmää. He tarvitsevat laaja-alaista, yksilöllistä tukea ja apua oppimisessa ja elämässä selviytymisessä pitkälle aikuisuuteen asti.

Kiitos tukesi osoittamisesta. Nähdään 9.9.!

Lisätietoa:

Tea Kairi, asiantuntija
p. 050 537 0196
tea.kairi (ät) kvl.fi

Linkkejä:

Tietoa FASDista Kehitysvammaliiton sivuilla

FASD Verneri.netissä

Red Shoes Rock – Global Voice for Prenatal Alcohol Exposure