Vammaisten lasten ja nuorten tukisäätiö Vamlas viettää yhdessä Oppimis- ja ohjauskeskus Ruskiksen kanssa 125-vuotisjuhlaa vuonna 2014. Säätiön perusti vuonna 1889 helsinkiläinen opettaja ja nais- ja yhdistysaktivisti Vera Hjelt ystävineen. Uuden yhdistyksen tehtävänä oli auttaa ja tukea vammaisia lapsia ja nuoria, jotta he saisivat koulutusta ja mahdollisuuden ansaita elantonsa työllä.

Juhlavuoden kunniaksi Vamlas ja Ruskis palkitsevat Vuoden Vera -palkinnolla henkilön tai yhteisön, joka on edistänyt merkittävästi vammaisten lasten ja nuorten yhdenvertaisuutta ja osallisuutta yhteiskunnassa. Kyseessä voi olla teko tai käytäntö, uusi innovaatio tai uusia näkökulmia ja mahdollisuuksia avaava toiminta.

Ehdotuksen Vuoden Vera -palkinnon saajaksi voi tehdä juhlavuoden sivustolla 21.3.2014 klo 16 mennessä.

Palkinnon kunniaksi järjestetään pe 11.4. klo 14-16 Helsingin yliopiston Minervatorilla (Siltavuorenpenger 5 A) juhlapaneeli, jonka tavoitteena on lisätä keskustelua vammaisten lasten ja nuorten osallisuudesta sekä edistää vammaistutkimuksen ja feministisen tutkimuksen vuoropuhelua.

Vammaisten lasten ja nuorten osallisuuden mahdollisuudet ja reunaehdot -paneelissa on mukana kaksi Kehitysvammaliiton tutkijaa, VTT Sonja Miettinen ja FT Katariina Hakala.