Lucia-ehdokkaita
Special Lucia -ehdokkaat kuvattiin Kokkola-lehden järjestämää äänestystä varten hemmottelupäivässä 27.10. Kuva: Mirka Johansson

Lucia-mummoistaan tunnetussa Kokkolassa valitaan tänä vuonna Special Lucia. Special Lucia-äänestyksen ehdokkaat esitellään Kokkola-lehdessä marras-joulukuun aikana.

Tapahtuman taustalla on monia yhteiskunnallisesti hyvää tekeviä projekteja järjestänyt kokkolalainen sosiaalityöntekijä Mirka Johansson. Hän aikaisempia projektejaan ovat mm. 100-vuotiaille villasukat, Kokkolan Lucia-mummo sekä yksinäiselle joulukukka ja -kirje yhteistyössä SPR:n kanssa.

Special Lucia -ehdokkaat ovat eri ikäisiä kehitysvammaisia tyttöjä ja nuoria naisia.

”Haluan tehdä työtä yhdenvertaisuuden edistämiseksi ja antaa omalla työpanoksellani äänen kehitysvammaisille, heidän vanhemmilleen ja yhteiskunnan eri tahoille sekä sosiaalityölle, jotka auttavat ja puolustavat kehitysvammaisten oikeuksia. Tiedossamme on, että vammaiset ihmiset kokevat yksinäisyyttä, kiusaamista ja syrjintää. Yhdenvertaisuusvaltuutetun vammaisten ihmisten syrjintää selvittävässä kyselyssä 60 prosenttia vammaisista kertoi kokeneensa syrjintää jollakin elämänalueella viimeisen vuoden aikana. Yli puolet vastaajista koki, että asenneilmapiiri vammaisia kohtaan on huono tai erittäin huono”, Mirka Johansson sanoo.

Special Lucia kruunataan 11. joulukuuta.

 

Lisätietoja: Mirka Johansson, p. 050 5740522

yhteistyökumppanit