Kehitysvammaliitolta voi nyt tilata kouluttajan kertomaan siitä, miten äidin juoma alkoholi vaikuttaa syntyvään lapseen ja minkälaista elämä alkoholista saadun vaurion takia on.

Sikiöaikainen alkoholialtistus voi aiheuttaa vakavia vaurioita ja vaikuttaa syntyvän lapsen elämään pysyvästi.

Koulutusta tarjoavat kokemuskouluttajat. Kokemuskouluttajilla on itsellään omakohtaista kokemusta tästä aiheesta. Kouluttajina toimii alkoholista vaurioituneiden lasten sijais- ja adoptiovanhempia sekä FAS-diagnoosin saaneita nuoria aikuisia.

Koulutuksen voi tilata esimerkiksi kouluun, alan oppilaitoksiin tai sosiaali- ja terveydenalan ammattilaisten omiin koulutuksiin. Koulutus kestää noin tunnin. Keväällä 2012 koulutus on tilaajalle ilmainen.

Ota yhteyttä! Projektipäällikkö Heikki Seppälä, p. (09) 3480 9252.

Raskauden aikana juotu alkoholi voi vaurioittaa lasta pysyvästi. Vakavin ja tunnetuin vaurioista on FAS eli sikiön alkoholioireyhtymä. Alkoholi voi aiheuttaa myös muunlaisia vaurioita. Vaurioiden yhteisenä nimenä käytetään nykyään termiä FASD (fetal alcohol spectrum disorders). Kehitysvammaliitolla on ollut käynnissä projekti FASD-lasten ja -nuorten tuen kehittämiseksi vuosina 2008–2011.