Ilaripro ja muut jalkapallojoukkueen jäsenet

Kehitysvammaliitto on aloittanut yhteistyön tubettajien kanssa. Tarkoituksena on tavoittaa uusia yleisöjä ja kertoa heille kehitysvammaisten ihmisten elämästä ja väylistä osallisuuteen. Monilla tubettajilla on kymmeniätuhansia seuraajia, ja he ovat merkittäviä mielipidevaikuttajia.

Yhteistyöstä Kehitysvammaliiton kanssa kiinnostui mm. Ilaripro, joka julkaisi YouTube-videonsa 10.5. Ilaripro keskittyy kanavallaan jalkapalloon. Hän osallistui HJK Special -joukkueen harjoituksiin. Videolla puhutaan harrastuksen merkityksestä, ja joukkueen valmentaja heittää palloa myös muiden seurojen suuntaan, jotta toiminta laajenisi entisestään.

Voit katsoa Ilaripron videon tästä:

Kehitysvammaisten ihmisten mahdollisuudet osallistua vapaa-ajan toimintaan ja harrastuksiin vaihtelevat suuresti eri paikkakunnilla. Mahdollisuuksia harrastamiseen rajoittaa esimerkiksi henkilökohtaisten avustajien puute. Kaikki eivät pysty lähtemään harrastuksiin itsenäisesti, vaan tarvitsisivat mukaan tukihenkilön.

Myös se vaihtelee, miten avoimesti seurat ja harrastusryhmät ottavat kehitysvammaisia ihmisiä toimintaansa mukaan. Pienituloisuuskin on usein harrastamisen esteenä.

Kehitysvammaliitto pitää tavoitteena, että jokaiselle kehitysvammaiselle lapselle ja nuorelle turvataan vähintään yksi harrastus. Sekä lapsille että aikuisille harrastustoiminta tarjoaa parhaimmillaan sisältöä elämään, ihmissuhteita, ystäviä ja mahdollisuuden osallistua yhdenvertaisena muiden joukossa.

Pois marginaalista! Tue Kehitysvammaliiton toimintaa kehitysvammaisten ihmisten osallisuuden puolesta!

Lahjoita

 

Lisätietoa: viestintäpäällikkö Anneli Puhakka, Kehitysvammaliitto, p. (09) 3480 9217, anneli.puhakka(at)kvl.fi