Tasavallan Presidentti Sauli Niinistö on myöntänyt Kehitysvammaliiton pitkäaikaiselle toiminnanjohtajalle Marianna Ohtoselle sosiaalineuvoksen arvonimen 3.12.2021.

Marianna Ohtonen on tehnyt pitkän ja vaikuttavan elämäntyön vammaisalalla. Hän on työskennellyt yli 30 vuotta monipuolisesti kehitys- ja puhevammaisten ihmisten hyvän arjen ja palveluiden sekä osallisuuden edistämiseksi Suomessa. Näistä 25 vuotta hän työskenteli Kehitysvammaliitossa, aluksi puheterapeuttina Kehitysvammaliiton tietotekniikka- ja kommunikaatioyksikössä Tikoteekissa, sitten Papunet-verkkopalvelun perustajana ja myöhemmin koko liiton toiminnanjohtajana vuodesta 2013 alkaen. Lisäksi hän on toiminut monissa muissa alan luottamus- ja asiantuntijatehtävissä.

Marianna Ohtosen panos näkyy erityisesti siinä, miten hän on puolustanut ja pitänyt ääntä niiden ihmisten asemasta, jotka eivät pysty kommunikoimaan ja olemaan vuorovaikutuksessa valtaväestön tavoin. Kaikkien ihmisten osallisuus ja yhteiskunnan saavutettavuus ovat olleet hänelle tärkeitä asioita. Hän on nostanut vahvasti esille myös YK:n vammaisten ihmisten oikeuksien sopimuksen merkitystä.

Hänellä on syvää ymmärrystä ja viisautta tehdä näkyväksi yhteiskunnassamme heikoimmassa asemassa olevien ääni.

Kehitysvammaliitto onnittelee lämpimästi entistä toiminnanjohtajaansa sosiaalineuvoksen arvonimestä.

Lisätietoja:
Kehitysvammaliiton puheenjohtaja Pekka Kettunen, p. 040 740 7950
Liittovaltuuston puheenjohtaja Sakari Nuutinen, p. 0400 654 028
Toiminnanjohtaja Susanna Hintsala, p. 040 741 6179