Papunetin tämänvuotinen kuvataidekilpailu on ratkennut. Harrastajasarjan voitti Annika Nygård työllään Keilailu-keilarata. Voittajatyö nousi nopeasti koko kilpailuraadin suosikiksi.

Annika Nygårdin työ Keilailu-keilarata

”Työn värit ja hahmot ovat käsittämättömän hienoja ja eläviä, sadunomaisella tavalla pelottavia”, kuvailee raadin päätuomari, valokuvaaja Pekka Elomaa. Raati kertoo painottaneensa kaikissa valinnoissaan erityisesti töiden omaperäisyyttä ja persoonallisuutta.

Harrastajasarjassa palkittiin myös Jaana Turusen Yöpöllö ja Mika Vapalahden kolmen piirroksen sarja Pop-up kahvilan yövieraat. Lisäksi raati antoi kunniamaininnan Suvi Karjalan rohkealle sommittelulle työssä Pohjois-Ruotsin hevonen Luukas.

Tasaväkisessä taideopetusta saaneiden sarjassa ensimmäisen sijan vei Terho Vainion (Kettuki) maalaus Sibeliuksen soittajat. Raadin mukaan voittajatyö jää katsojan mieleen ja muuttuu jokaisella katselukerralla mielenkiintoisemmaksi. Taideopetussarjassa palkittiin lisäksi kaksi graafista työtä: May Mägin (Tallinna Tugikeskus Juks) Laulujuhlat sekä Jack Heiskasen (Lieksan kristillinen opisto, TAIKU) Leijonakuningasperhe.

Terho Vainion työ Sibeliuksen soittajat

”Graafiset työt olivat tänä vuonna erityisen korkeatasoisia ja taitavia”, Pekka Elomaa luonnehtii kilpailun tasoa. Elomaan lisäksi raadissa olivat mukana Papunetin ja Selkokeskuksen edustajat.

Papunetin kuvataidekilpailu on tarkoitettu puhe- ja kehitysvammaisille lapsille, nuorille ja aikuisille. Kilpailu järjestettiin tänä vuonna jo 13. kerran, ja töitä oli nyt ennätysmäärä, 414 kappaletta.

”Kilpailun työt osoittavat, miten eri tavalla ihmiset näkevät asioita. Se on joka vuosi yhtä hienoa ja hämmästyttävää”, kertoo Papunetin graafinen suunnittelija Päivi Honkonen. ”Itseilmaisuun kannustaminen onkin kilpailun tärkein tavoite.”

Kilpailuun osallistuneista töistä kootaan jälleen kiertävä näyttely, ja töitä tulee esille myös Papunetin verkkogalleriaan.

Papunet onnittelee voittajia ja kiittää lämpimästi kaikkia osallistujia!

Kuvat kaikista palkituista (www.papunet.net)