Vaalien yhteydessä järjestettävään keräykseen voi osallistua myös netissä tai tekstiviestillä.

Pieni ele (ent. Vaalikeräys) on valtakunnallisesti suoritettava keräys kotimaisen vammais- ja terveystyön hyväksi. Sen järjestävät 18 vammais- ja terveystyön järjestöä, joihin kuuluu n. 500 000 jäsentä.

Keräys järjestetään lipaskeräyksenä äänestyspaikoilla 11.1.–17.1. ja 22.1.2012. Uutena keräystapana on netin kautta tapahtuva lahjoitus osoitteessa www.pieniele.fi. Nettikeräys aukeaa jo 1.1., kuten myös tekstiviestilahjoitus.

Tekstiviestillä on mahdollista osallistua keräykseen lähettämällä viesti LAHJOITA10 numeroon 16301. Tekstiviestin lahjoitussumma on 10 euroa.

Pieni ele -keräykseen voi osallistua 22.1. saakka. Keräys jatkuu samalla tavoin myös presidentinvaalin mahdollisella toisella kierroksella.

Huhtikuun eduskuntavaalien yhteydessä järjestetyn keräyksen tuotto oli 1,4 miljoonaa euroa. Keräyksen kulut ovat olleet pienet, ja niihin on mennyt n. 10 % tuotosta. Puolet lahjoituksista jää ruohonjuuritasolle kuntiin yhdistysten toimintaan. Toinen puoli käytetään järjestöjen valtakunnalliseen työhön vammaisten ja sairaiden aseman parantamiseksi.

Pieni ele (www.pieniele.fi)