Waleed Al Talib lukee ääneen Paula Elomaalle Myllypuron monipuolisessa toimintakeskuksessa Helsingissä.

Ympäri maata valmistellaan Suomi-teemaisia lukuhetkiä vanhus- ja vammaistyöhön

Minä luen sinulle -kampanja tuo uudet ja vanhat suomalaiset yhteisen lukuilon äärelle viikolla 7. Kehitysvammaliiton Selkokeskuksen kampanjassa maahanmuuttajat, jotka opiskelevat suomen kieltä, toteuttavat lukuhetkiä iäkkäille ja kehitysvammaisille ihmisille eri puolilla maata. Teemaviikkoa vietetään 13.2. – 19.2.2017, ja viikko huipentuu 16.2. kansainväliseen maailman ääneenlukemisen päivään.

Monikulttuurisia lukuhetkiä suunnitellaan nyt innokkaasti eri puolilla maata muun muassa Helsingissä, Turussa, Porissa, Jyväskylässä, Lahdessa, Kajaanissa ja Rovaniemellä. Mukana on satoja kotoutumiskoulutuksen opiskelijoita. Valtakunnalliseen kampanjaan on osallistumassa ennakkotietojen mukaan:
•    satoja maahanmuuttajataustaisia opiskelijoita
•    noin 30 paikkakuntaa
•    noin 60 vammais- ja vanhustyön yksikköä
•    noin 40 oppilaitosta ja opistoa, jotka järjestävät suomen kielen opetusta.

Kampanjan selkokielisten lukuhetkien teemana on satavuotias ja monikulttuurinen Suomi. Lukuhetkissä on tarkoitus lukea muun muassa selkokielistä Kalevalaa ja Seitsemää veljestä. Kampanjan suojelijana toimii kansanedustaja Nasima Razmyar, joka toteuttaa lukuhetken teemaviikolla.

”Ääneen lukeminen avaa maahanmuuttajille suomalaista yhteiskuntaa, joka saattaa tuntua sulkeutuneelta”, Razmyar toteaa. ”Koskaan ei ole liian myöhäistä oppia uutta kieltä. Kielen oppiminen sinänsä on rikkaus. Pitää käyttää kieltä. Pitää jaksaa puhua paljon”, hän jatkaa.

Minä luen sinulle -kampanja on osa Suomi 100 -juhlavuoden ohjelmaa. Kampanja puhuu monikulttuurisen Suomen puolesta, jossa tarinoiden ilo kuuluu kaikille. Kampanjan tarkoituksena on edistää kulttuurien kohtaamista sekä maahanmuuttajien suomen kielen oppimista. Minä luen sinulle -kampanjan järjestää Kehitysvammaliiton Selkokeskus.

Lisätietoja:
Selkokeskuksen projektisuunnittelija Minna Salonen, puh. 045 7734 5474 ja minna.salonen[at]kvl.fi

Linkkejä:
–    Kampanjavideo: https://www.youtube.com/watch?v=fKZZVoA857k
–    Kampanja Suomi 100-sivuilla: http://suomifinland100.fi/project/mina-luen-sinulle-kampanja/
–    Kampanjapäivityksiä Selkokeskuksen Facebookissa: https://www.facebook.com/selkokeskus/
–    Kampanja sosiaalisessa mediassa: #minaluensinulle