Selkokielinen tietokirja maapallosta

Laura Ertimon ja Markus Hotakaisen uutuus kertoo Maasta, luonnosta ja ihmisestä

Tietokirjailijat Laura Ertimo ja Markus Hotakainen kertovat monipuolisessa uutuusteoksessaan kotiplaneetastamme. Maapallo – planeettamme selkokielellä antaa tietoa siitä, miten Maa syntyi ja millainen se on. Entä mitä maapallolle tapahtuu tulevaisuudessa? Miksi ilmasto muuttuu?

Laura Ertimon ja Markus Hotakaisen kirja Maapallo – planeettamme selkokielellä on helppolukuinen mutta paljon tietoa sisältävä tietokirja Maan historiasta ja nykypäivästä. Se tutustuttaa maapallon rakenteeseen, veteen ja ilmaan. Kirja pohtii myös, millainen on maapallon tulevaisuus. Miten ihmisen toiminta muuttaa planeettaamme?

Konkreettiset esimerkit, Sole Lätin selkeät piirroskuvat ja runsas valokuvakuvitus tukevat selkokielisen tekstin ymmärtämistä. Kirja sopii erityisesti yläkouluikäisille ja sitä vanhemmille selkolukijoille, joille lukeminen on vaikeaa. Sitä voi hyödyntää myös erityis- ja muun opetuksen tukena. Lisäksi teoksesta on iloa esimerkiksi vanhemmalle, jonka lapsi on kiinnostunut maapallosta ja sen ilmiöistä ja tarvitsee tukea opinnoissaan – sekä kaikille muille aihepiiristä kiinnostuneille.

Markus Hotakainen on palkittu tietokirjailija ja tiedetoimittaja. Hän on kirjoittanut tietokirjoja muun muassa tähtitieteestä ja avaruustutkimuksesta. Laura Ertimo on maantieteilijä ja tietokirjailija. Hän on tehnyt työkseen maailmankartastoja ja kirjoittanut useita koko perheen tietokirjoja, joiden käännösoikeudet on myyty ulkomaille. Maapallo – planeettamme selkokielellä on Ertimon ensimmäinen selkokirja.

”Maantieteilijänä näen maapallon perusyksikkönä, jonka ominaisuuksien tunteminen on perusta melkein minkä tahansa luonnonilmiön ja inhimillisen toiminnankin ymmärtämiselle. Nykyinen maailmankarttamme on muovautunut miljardien vuosien aikana, ja mannerliikkeet ja tulivuorenpurkaukset ovat lumoavaa tutkittavaa. Maailma on jatkuvassa muutoksessa, ja on kaikkien oikeus ymmärtää, mistä muutoksissa on kyse. Globaalin kokonaisuuden kuvaaminen selkokirjalla auttaa lukijaa hahmottamaan ajankohtaisia ilmiöitä ja osallistumaan yhteiskunnalliseen toimintaan”, Ertimo sanoo.

Laura Ertimo kirjoittaa parhaillaan Opikkeelle selkokielistä kirjaa ilmastonmuutoksesta. Teos ilmestyy loppuvuodesta 2020.

Maapallo – planeettamme selkokielellä -kirjan esittely Opikkeen verkkosivuilla: 

Opike

Lisätiedot, arvostelukappaletilaukset ja haastattelupyynnöt: tuotepäällikkö Kai Piipari, Opike/Kehitysvammaliitto, p. 040 556 0236