Selkokirjallisuuden Seesam-palkinto 2021 Tapani Baggelle

Tapani Bagge on vuoden 2021 Seesam-palkinnon voittaja. Kuva: Veikko Somerpuro

Kirjailija Tapani Bagge on voittanut selkokirjallisuuden Seesam-palkinnon tunnustuksena selkokielisen kirjallisuuden edistämisestä.

Selkokeskuksen yhteydessä toimiva selkokirjatyöryhmä myöntää Seesam-palkinnon selkokielisen kirjallisuuden edistämisestä joka toinen vuosi. Vuoden 2021 palkinnon voittanut Tapani Bagge on työryhmän mukaan kirjoittanut selkokirjallisuutta ansiokkaasti muiden teostensa lisäksi. Tähän mennessä julkaistuja Baggen selkokirjoja ovat Alligaattori (Avain 2017), Polttava rakkaus (Avain 2018), Marskin keppi (2019), Jäätävää kyytiä (2020) ja Tuhon torni (Avain 2021).

”Baggen vauhdikkaat tarinat tempaavat mukaansa monenlaisia lukijoita. Jännittävät käänteet, huumori, inhimillinen salaviisaus ja lämpö mahtuvat Baggen selkokirjoissa yksiin kansiin selkeässä muodossa”, työryhmä perustelee.

Ennen kuin Bagge alkoi kirjoittaa selkokirjoja, hän edisti selkokirjallisuutta selkokirjatyöryhmässä vuosina 2004–2009.

Palkinnon jakoa voi seurata Selkokirjamessuilla

Työryhmän puheenjohtaja Marjo Heiskanen ja sihteeri Ella Airaksinen luovuttavat palkinnon Baggelle Selkokeskuksen virtuaalisilla Selkokirjamessuilla 22.9.2021 klo 16.30. Palkinnon jaon jälkeen Baggea haastatellaan hänen selkokirjoistaan. Selkokirjamessuja voi seurata ilmaiseksi internetin välityksellä.

Selkokeskus on voittoa tavoittelematon selkokielen asiantuntijakeskus, joka toimii osana Kehitysvammaliittoa. Sen yhteydessä toimiva selkokirjatyöryhmä on jakanut Seesam-palkinnon selkokirjallisuuden parissa ansioituneelle kirjailijalle, kuvittajalle, kääntäjälle, tutkijalle tai kustantajalle vuodesta 1992 alkaen. Palkinnon arvo on 1 000 euroa.

Selkokirjat on kirjoitettu selkokielellä, joka on yleiskieltä helpompi kielimuoto. Ne on tarkoitettu kaikille, joille yleiskielisten kirjojen lukeminen on vaikeaa.

Lisää tietoa, yhteydenotot:
Selkokeskuksen selkokirjatyöryhmä
Selkokeskuksen Selkokirjamessut
Suunnittelija / selkokirjatyöryhmän sihteeri
Ella Airaksinen
Puhelin: 050 309 8466
Sähköposti: ella.airaksinen(at)kvl.fi