Enni Mustonen ja Tuija Takala
Enni Mustonen valittiin selkokirjakummiksi kaksi vuotta sitten, ja nyt hänen romaaninsa Paimentyttö on ilmestynyt selkokielisenä. Selkomukautuksen teki kirjailija Tuija Takala.

Selkokeskus järjestää virtuaaliset Selkokirjamessut keskiviikkona 22.9.2021 klo 10–17. Messuohjelmassa on monipuolisesti niin kirjailijoiden haastatteluita, kustantajien esittelyitä kuin asiantuntijoiden paneelikeskustelukin. Päivän päätteeksi jaetaan selkokirjallisuuden Seesam-palkinto.

Selkokirjamessut ovat ilmaiset, ja niille voi osallistua kuka tahansa aiheesta kiinnostunut. Messujen tarkoituksena on esitellä selkokirjoja ja auttaa löytämään hyvää luettavaa. Selkokirjat sopivat kaikille, joille yleiskielisten kirjojen lukeminen on vaikeaa, mutta niitä voi lukea ihan kuka tahansa.

Messujen monipuolisesta ohjelmasta löytyy seurattavaa niin selkokirjoista kiinnostuneille kuin selkokielen asiantuntijoillekin. Ohjelmassa on esimerkiksi kiinnostavien kirjailijoiden haastatteluita, selkokirjojen kustantajien esittelyitä sekä paljon muuta messutunnelmaa. Iltapäivän paneelikeskustelussa keskustellaan selkokirjallisuudesta asiantuntijoiden näkökulmasta.

Enni Mustosen ja Merete Mazzarellan teokset selkokielelle

Vuosien 2019–2021 selkokirjakummi kirjailija Enni Mustonen on paikalla yhdessä Mustosen Paimentyttö-kirjan selkokielelle mukauttaneen kirjailija Tuija Takalan kanssa. Messuilla esitellään myös uusi selkokirjakummi kirjailija Merete Mazzarella. Mazzarella on palkittu suomenruotsalainen kirjailija, jonka tunnetuimpia teoksia ovat esimerkiksi Från höst till höst (Syksystä syksyyn) ja Ingen saknad, ingen sorg: en dag i Zacharias Topelius liv (Ei kaipuuta, ei surua: päivä Zacharias Topeliuksen elämässä). Selkokirjatyöryhmä valitsi Mazzarellan selkokirjakummiksi, koska se halusi edistää myös ruotsinkielistä selkokirjallisuutta.

Merete Mazzarella
Uusi selkokirjakummi on Merete Mazzarella. Kuva: Tammi / Cata Portin

Messupäivä huipentuu Seesam-palkinnon jakamiseen. Seesam-palkinto on tunnustus selkokirjallisuuden edistämisestä. Tänä vuonna palkinnon saa kirjailija Tapani Bagge.

Tervetuloa innostumaan selkokirjallisuudesta!

Selkokeskus on voittoa tavoittelematon valtakunnallinen selkokielen asiantuntijakeskus, joka edistää selkokielen käyttöä ja kehittää selkokieltä. Selkokieli on suomen kielen muoto, joka on sisällöltään, sanastoltaan ja rakenteeltaan yleiskieltä helpompaa.

Lisätietoja ja yhteydenotot
Selkokirjamessut 2021 – Löytöretki selkokirjoihin!
Selkokirjakummi
Seesam-palkinto
Suunnittelija Jenni Stolt
Puhelin: 050 531 1979
Sähköposti: jenni.stolt(at)kvl.fi

Suunnittelija / selkokirjatyöryhmän sihteeri Ella Airaksinen
Puhelin: 050 309 8466
Sähköposti: ella.airaksinen(at)kvl.fi

Linkki virtuaalisille Selkokirjamessuille julkaistaan lähempänä tapahtumaa Selkokeskuksen sivuilla:

Selkokirjamessut

Paimentyttö Opikkeen verkkokaupassa