Läheisten ohjaaminen ja yhteistyö

Tikoteekki on julkaissut kaksi videota läheisten ohjaamisesta. Lyhyessä, minuutin kestävässä piirrosvideossa ”Läheisten ohjaus on yhteistyötä” kuvataan, miten voimavaralähtöinen ohjauskerta etenee vuorovaikutuksen ja kommunikoinnin kuntoutuksessa. Videolla esitellään tapoja, joilla kuntouttaja ohjaa yhteisöä ja tekee yhteistyötä asiakas- ja voimavaralähtöisesti. Tikoteekki on tuottanut videon yhteistyössä työnohjaaja Krisse Lipposen sekä Videotiivisteen kanssa.

Toisessa uudessa videossa ”Vanhempien ohjaus vuorovaikutuksen kuntoutuksessa” seurataan ammattilaisen ja vanhempien välistä yhteistyö- ja ohjausprosessia, joka tapahtuu verkon välityksellä. Ohjauksessa hyödynnetään kotona kuvattuja videoita, joissa vanhempi on lapsensa kanssa. Vanhempien kyky tunnistaa oma vuorovaikutustapansa ja tehdä tarvittavia muutoksia edistävät lapsen ja vanhemman välistä vuorovaikutussuhdetta ja tätä kautta myös lapsen muuta kehitystä. Tämä perusperiaate on tärkeä riippumatta henkilöistä ja tilanteista, joissa kommunikoidaan ja ollaan vuorovaikutuksessa. Videon suunnittelusta vastaa Kaisa Laine ja toteutuksesta Niko Eloranta.

Vastaa

Kommentti julkaistaan tarkistuksen jälkeen. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty tähdellä (*).