Ensimmäinen OIVA-klinikan valmentajakoulutus alkaa syksyllä 2019. Valmentajakoulutus on puolta lyhyempi kuin OIVA-ohjaajakoulutus, mutta siinä saa hyvän tuntuman videopohjaiseen läheisten ohjaamiseen. Koulutuskokonaisuus kestää noin viisi kuukautta ja sisältää ennakkotehtävän sekä kolme lähiopetuspäivää. Lisäksi opiskelija harjoittelee OIVA-klinikkajakson ohjaamista oman asiakkaansa ja hänen lähi-ihmistensä kanssa.

OIVA-klinikka

OIVA-klinikka -toimintamallissa osallistujina ovat puhevammainen ihminen ja hänen läheisensä – esimerkiksi vanhemmat, kuntouttajat ja työntekijöitä yhteisöstä, jossa hän on asiakkaana. OIVA-klinikassa havainnoidaan videolta puhevammaisen ihmisen ja hänen läheistensä vuorovaikutusta eri ympäristöissä kuten kotona, koulussa tai työpaikalla. OIVA-klinikka kestää 4-5 kuukautta ja sitä ohjaa Tikoteekin kouluttama OIVA-ohjaaja tai -valmentaja. Klinikkajaksoon sisältyy kuusi ohjaustapaamista.

Katso lisätietoja Koulutus-osiosta.

Vastaa

Kommentti julkaistaan tarkistuksen jälkeen. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty tähdellä (*).