Uusimmassa Oivallinen-tiedotteessa puhevammaisten tulkki, kommunikaatio-ohjaaja Henna Sillanpää kertoo muutoksista omassa työssään. ”Koin OIVA-ohjaajakoulutuksen aikana heräämisen vuorovaikutuksen tärkeydelle ja sille, miten vuorovaikutuksen onnistuminen on kaiken kommunikoinnin pohja. Huomaan kiinnittäväni yhä enemmän huomiota tähän, vaikka olisinkin yhteisössä opettamassa tukiviittomia tai jotain muuta kommunikointimenetelmää”, kertoo Henna.

Oivallisessa kerrotaan myös uudesta markkinoille tulleesta GoVisual -sovelluksesta, jolla voidaan helposti tehdä videotarinaa ja yhdistää siihen puhelaiteominaisuuksia. Lisäksi Voimauttavan vuorovaikutuksen koordinaattorit kuvaavat Oivallisessa, miten Australian erityiskouluissa voimauttava vuorovaikutus on pysyvä osa koulujen toimintaa.

Tiedotteesta voit myös lukea miten OIVA uudistuu ja millainen on Kommunikaatiokeskus Arjen kanssa aloitettu OIVA-klinikkaan liittyvä kokeiluprojekti .

Tulosta Oivallinen tiedote (pdf)
Lue lisää OIVA-vuorovaikutusmallista

Vastaa

Kommentti julkaistaan tarkistuksen jälkeen. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty tähdellä (*).