Puhevammaisten viikko 1.–7.10.2018

Puhevammaisten viikkoa vietetään tänä vuonna teemalla Stop! Pysähdy tervehtimään. Tervehtimisen voi tehdä monella tapaa oli kommunikointikeino sitten mikä tahansa. Tärkeintä on kohdata toinen toisensa.

Samaan aikaan ja samalla teemalla vietämme myös Voimauttava vuorovaikutus -viikkoa. Viikon aikana tehdään Voimauttavan vuorovaikutuksen toimintamallia tunnetuksi. Tavoitteena on tuoda vuorovaikutuksen iloa ja elämyksiä vaikeimmin kehitysvammaisille ja autismin kirjon ihmisille.

Kehitysvammaliiton Tikoteekki haastaa Voimauttavaa vuorovaikutusta tai HYP:iä toteuttavat yhteisöt Stop! Pysähdy tervehtimään -kampanjaan. Miten osoitamme toiselle, että hän on tärkeä? Mistä hän tietää, että meillä ei ole kiire? Miten tervehdimme toisiamme? Käynnistäkää siis tietoinen Pysähdy tervehtimään -käytäntö yhteisössänne! Istukaa jokaisen ihmisen viereen ainakin kahdeksi minuutiksi joka päivä ja katsokaa, mitä siitä seuraa. Välittäkää näitä tunnelmianne Voimauttava vuorovaikutus Suomi -fb ryhmässä!

Puhevammaisten viikon verkkosivujen tapahtumakalenteriin kerätään tiedot järjestöjen ja muiden toimijoiden tapahtumista eri puolilla Suomea. Tapahtumatietoja voi lähettää osoitteeseen anu.sallinen@kvl.fi.

Kuva: Teppo Koskela

Vastaa

Kommentti julkaistaan tarkistuksen jälkeen. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty tähdellä (*).