Tikonen 1/2019 on ilmestynyt

Juuri ilmestyneessä Tikosessa kerrotaan 11-vuotiaasta Leonista, joka ei puhu eikä kävele, mutta käyttää tilanteen mukaan viittomia, tabletin kommunikointiohjelmaa tai kuvakansiota tullakseen juttuun muiden kanssa. Leonilla on diagnoosina Duchennen lihasdystrofia, joka on etenevä lihassairaus. Tällä hetkellä Leon käy Valteri-koulu Ruskista, josta löytyy monenlaista ammattitaitoa Leonin kommunikoinnin ja oppimisen tukemiseen.

Lisäksi Tikosessa voi tutustua kirjallisuuskatsaukseen käyttäjien kokemuksista puhelaitteiden käytöstä. Kansainvälisen puhevamma-alan järjestön ISAAC:n AAC Augmentative and Alternative Communication -tiedejulkaisun kirjallisuuskatsaus (verkkoversio) kokoaa yhteen 233 puhevammaisen henkilön ja heidän läheistensä kokemuksia kommunikointilaitteiden käytöstä. Metasynteesi koottiin kahdestakymmenestä yhdestä jo julkaistusta tieteellisestä artikkelista.

Tikosessa on myös juttua kommunikoinnin kuntoutuksen taustateorioista, Photovoice-menetelmästä, Dateron Älykkäitä välineitä – parempia tuloksia -hankkeesta sekä Android-laitteiden helppokäyttötoiminnoista.

Tutustu Tikosen 1/2019 artikkeleihin

Vastaa

Kommentti julkaistaan tarkistuksen jälkeen. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty tähdellä (*).