Vammaiskumppanuus osallistuu ensimmäistä kertaa opetusalan valtakunnallisille Educa-messuille pe–la 27.–28.1.2012 Helsingin messukeskuksessa.

Vammaiskumppanuus tarkoittaa Fididan koordinoimaa vammaisjärjestöjen kehitysyhteistyötä, jossa mm. Kehitysvammaliitto on mukana.

Kepan koordinoimalla Kansalaisvaikuttamisen torilla voi tavata Vammaiskumppanuuden edustajien lisäksi kasvotusten muita suomalaisia kansalaisjärjestöjä.

Kansalaisvaikuttamisen torilla on myös olohuonenurkkaus, jossa on pienimuotoista ohjelmaa koko messujen ajan. Vammaiskumppanuuden puolesta olohuoneessa keskustellaan teemasta ”Vammaisuuden kohtaaminen” perjantaina klo 14.–14.30.

Vammaiskumppanuus järjestää messuilla myös lauantaina tietoiskun sekä VESO-kriteerit täyttävän koulutuksen teemasta ”Koulutus kaikille”.

Vammaisuuden kohtaaminen, keskustelua
Pe 14–14.30, Kansalaisvaikuttamisen tori

Tietoisku: Vammaisten naisten seksuaalioikeudet meillä ja muualla
La 11.00–11.20, Tietoiskulava

Koulutus: Toteutuuko YK:n tavoite laadukkaasta koulutuksesta kaikille?
La 15.15–16.00, Luotain-lava
Vaikka lähes kaikki maat ovat ratifioineet YK:n Koulutusta kaikille -tavoitteet, ja kaikille vammaisille pääsyn koulutukseen, kehitysmaissa vammaiset lapset ja nuoret jäävät lähes täydellisesti koulumaailman ulkopuolelle. Miten suomalaiset vammaisjärjestöt näkevät inklusiivisen koulutuksen tilan tänään? Entä miten vammaisjärjestöt pyrkivät muuttamaan tilannetta?