Vantaan kaupunki on palkinnut vuoden 2013 esimerkillisenä työllistäjänä kauppias Arja Tegström-Häkkisen K-Market Mikkolasta. Kunniamaininta erinomaisesta yhteistyöstä myönnettiin kauppias Mika Huikolle, joka pyörittää Neste Keimola-Itää.

Vantaan myöntämien tunnustusten perusteluna oli muun muassa pitkäjänteinen sitoutuminen vammaisten ihmisten työllistämiseen.

Molemmat K-kauppiaat olivat mukana Kehitysvammaliiton ja K-kauppiasliiton yhteisessä Monenlaisia tuloksentekijöitä -hankkeessa, jossa työllistettiin kehitysvammaisia ihmisiä K-ryhmän liikkeisiin.

Palkinnot jakoi Vantaan kaupunginjohtaja Kari Nenonen Työelämä lentoon! -tilaisuudessa 9. huhtikuuta 2014. Vantaan kaupungin vammaisten työllisyyspalveluiden järjestämään tilaisuuteen osallistui suuri joukko vantaalaisia yrittäjiä.

”Työnantaja ei tee sosiaalityötä. Työnantaja palkkaa työntekijän, jonka tehtävänä on suoriutua tietyistä työtehtävistä. Siinä roolissa hän voi toimia luovasti ja ennakkoluulottomasti”, tilaisuudessa puhunut Kehitysvammaliiton erityisasiantuntija Heikki Seppälä totesi.

Seppälä toivoo työnantajien miettivän uudenlaisia tapoja organisoida töitä:

”Auttaisiko työyhteisön muita työntekijöitä suoriutumaan paremmin omista tehtävistään, jos joukossa olisi yksi työntekijä, joka huolehtisi avustavista rutiinitehtävistä?”

Seppälän mukaan osatyökykyisten työllistymisellä on myös suuri merkitys yhteiskunnalle, kun pyritään pidentämään työuria ja kuromaan kiinni kestävyysvajetta.

”Myös asiakkaat arvostavat yritystä ja yrittäjää, joka omalla toiminnallaan osoittaa kantavansa vastuuta oman yhteisönsä ja toimintaympäristönsä hyvinvoinnista.”