Koulutuskalenteri
Kuva: Risto Musta

Tarjoamme monipuolista koulutusta ajankohtaisista aiheista – mm. seminaareja, neuvottelupäiviä ja konsultointia. Kehitysvammaliiton koulutukset ovat edullisempia jäsenillemme.

Liity jäseneksi

Kehitysvammaliiton tapahtumakalenteri jäsenille, kevät 2024 (pdf, 1 Mt)

Tällä hetkellä koulutamme enimmäkseen etänä! Etäkoulutukset mahdollistavat osallistumisesi paikasta huolimatta. Koulutuksemme ovat vuorovaikutuksellisia, ja jokaisella osallistujalla on mahdollisuus osallistua keskusteluihin sekä esittää kysymyksiä.

Saat linkin koulutukseen sähköpostitse. Osallistuminen on helppoa ja vaivatonta. Vastaamme mielellämme kaikkiin kysymyksiin koulutuksiin, etäyhteyksiin ja osallistumiseen liittyen.

Verkkokursseja ja tilauskoulutusta muille kuin jäsenillemme tarjoaa Kehitysvammaliiton 100-prosenttisesti omistama yritys Saavuta Asiantuntijapalvelut Oy.

saavuta.fi

Palaa takaisin koulutuksiin

Selkeää ja saavutettavaa viestintää

Ajankohta: 27.10.2015 klo 09:30 - 15:30

Kohderyhmä

Kaikki, jotka tuottavat verkkosivuja ja tiedotusmateriaaleja henkilöille, joilla on vaikeuksia asioitten ja/tai suomen kielen ymmärtämisessä. Koulutus on kehitetty Selkokeskuksen, Papunet-verkkopalvelun ja Selkoilmaisu arjen tukena –projektin yhteistyönä.

Sisältö

Päivä sisältää kolme koulutuskokonaisuutta, joista ensimmäinen käsittelee selkokieltä kirjoituksessa ja puheessa, toinen verkon saavutettavuutta ja kolmas selkoilmaisun uusia muotoja (videoita, e-kirjoja ym.).

Alustava ohjelma

09.30-10.15 Tekstin mukauttaminen selkokielelle, Selkokeskuksen kehittämispäällikkö Leealaura Leskelä

10.15-11.45 Selkokielinen puhe ja ääneenlukeminen, Leealaura Leskelä

10.45-11.00 Tauko

11.00-12.00 Saavutettavat verkkosivut, Saavutettavuusyksikön johtaja Sami Älli

12.00-13.00 Lounastauko

13.00-14.45 Selkoilmaisu videoissa ja animaatioissa, Selkoilmaisu arjen tukena –projektin päällikkö Hannu Virtanen

14.30-14.45 Tauko

14.45-15.20 Selkokieliset kuvasarjat ja e-kirjat, muut uudet sovellukset, Hannu Virtanen

15.20-15.30 Kurssin arviointi

 

Koulutusinfo

  • Koulutuksen toteutumisesta tai peruuntumisesta lähetetään vielä erillinen vahvistus sähköpostitse viimeisen ilmoittautumispäivän jälkeen. Tämä on hyvä huomioida matka- ja majoitusvarauksia tehdessä.
  • Virallisen viimeisen ilmoittautumispäivän jälkeen ilmoittautumisia saatetaan ottaa vastaan mikäli koulutuksessa on tilaa. Huomioitahan kuitenkin, että veloituksetonta peruutusta ei tällöin ole enää mahdollista tehdä.
  • Osallistumismaksu laskutetaan pääsääntöisesti tilaisuuden jälkeen.

Lisätietoa

  • koulutuksen sisällöstä: projektipäällikkö Hannu Virtanen, Papunet Puh. 040 503 1003
  • käytännön järjestelyistä: osastosihteeri Marjo Timonen, P. 09 3480 9223

Matkat ja majoitus

Osallistujat vastaavat itse matka- ja majoitusjärjestelyistään sekä -kuluistaan.

Sopimushotellinamme toimii Hotelli Helka, joka sijaitsee Helsingin keskustassa (Pohjoinen Rautatiekatu 23. 00100 Helsinki), puh. (09) 613 580 tai 0800 169 069, s-posti reservations@helka.fi, . Muistattehan huonetta varatessanne ilmoittaa, että olette tulossa Kehitysvammaliiton tilaisuuteen. Näin teille huomioidaan sopimushintamme.

Peruutusehdot

Veloitukseton peruutus voidaan tehdä ennen viimeistä virallista ilmoittautumispäivää. Tämän jälkeen tapahtuneista peruutuksista peritään 50 % koulutuksen osallistumismaksusta.
Jos peruutuksen syynä on oma tai lapsen sairaus (kopio lääkärintodistuksesta tulee esittää), toimistokuluina veloitetaan 40 euroa. Koko maksu peritään mikäli peruutusta ei tehdä lainkaan.

Mikäli henkilö on estynyt tulemasta paikan päälle sairauden tm. ylivoimaisen esteen vuoksi, voi hän lähettää toimipaikastaan toisen henkilön tilalle. Tästä tulee kuitenkin ilmoittaa kirjallisesti etukäteen koulutuksen käytännönjärjestäjälle. Tällöin emme peri peruutusmaksua.

Kehitysvammaliitto pidättää oikeuden tilaisuuden peruuttamiseen esimerkiksi vähäisen osanottajamäärän vuoksi sekä mahdollisiin aikataulu-, puheenvuoro- ja paikkamuutoksiin.

Matkat ja majoitus

Osallistujat vastaavat itse matka- ja majoitusjärjestelyistään sekä matkakuluistaan.

Osallistumismaksu150 e (Kehitysvammaliiton jäsenille 135 e). Osallistumismaksu sisältää koulutuksen lisäksi aamu- ja iltapäiväkahvit.
PaikkakuntaHelsinki
PaikkaKehitysvammaliitto ry, luentosali (4. krs), Viljatie 4A, 00700 Helsinki
JärjestäjäSaavutettavuus-yksikkö

Ilmoittautuminen on päättynyt.

Tietosuojaseloste