Satu Leisko ja Unohtunut kansa -julkaisu.
Kuva: Sakari Kilkki

Olen kirjoittanut kolme fantasiakirjaa, Unohtuneen maan trilogian. Kirjat kertovat nuorista, jotka pääsevät seikkailemaan fantasiamaailmaan nimeltä Harsomaailma. Kirjani ovat myös selkokirjoja. Ne ovat siis niiden lukijoiden ulottuvilla, jotka tarvitsevat selkokieltä.

Olen kirjoittanut myös realistisia tarinoita nuorille ja lapsille. Pidin siitä paljon, mutta fantasiatarinat ovat minulle ihan oma juttunsa. Vaikka fantasiassa voi tapahtua pelottavia tai surullisiakin asioita, se tuntuu kauniimmalta kuin todelliseen maailmaan sijoittuva proosa. Fantasiassa voi olla mitä vain, siellä voi tapahtua mitä vain. Kun kirjoitan tarinan fantasiamaailmaan, minulla on kirjoittajana mahdollisuus laittaa tarinaan, mitä ikinä haluan. Olen vapaa.

Samalla tavalla ajattelin, kun aloin lukea fantasiakirjoja. Olin silloin hyvin nuori, vain 9-vuotias. Kirjat auttoivat minua, jos olin epävarma tai minulla oli vaikeita hetkiä. Toisaalta sain niistä ideoita ja uutta tietoa, josta oli hyötyä esimerkiksi kotitehtävissä tai sosiaalisissa tilanteissa. Kirjojen henkilöt olivat minulle rakkaita. Mielessäni elin mukana kirjojen tarinoissa silloinkin, kun en voinut lukea. Tarinat lohduttivat minua, jos tarvitsin sitä.

Satu Leiskon Unohtuneen maan trilogia.

Tarinat elävät mielessäni yhä, ja välillä unohdun omiin maailmoihini. Kun luen, mietin tarinan kulkua tai henkilöitä pitkään jälkeenpäin. Kirjat antavat minulle myös oikein fantastisia ideoita, joskus kun täytyy nopeasti keksiä jotain uutta vaikkapa töissä. Tämä onkin yksi syy siihen, että valitsin kirjoittaa juuri fantasiaa.

Toinen syy kirjoittaa fantasiaa oli se, että halusin auttaa muita. Sain itse paljon hyvää kirjoista ja tarinoista, kun olin nuori. Ehkä joku toinen nyt lukee näitä kirjoja. Toivottavasti ne antavat hänelle inspiraatiota. Olisi hienoa ajatella, että hän saa niistä ideoita omiin tarinoihinsa. Ehkä hän saa tarinoista lohtua, jos hän tarvitsee sitä.

Satu Leisko

Satu Leiskon Unohtunut kansa Opikkeen verkkokaupassa

Satu Leiskon Unohtuneen maan trilogia Opikkeen verkkokaupassa

Kaikkiin kolmeen kirjaan on tulossa tehtäviä Opikkeen verkkokauppaan ja Kahootiin vapaasti käytettäviksi.

Vastaa

Kommentti julkaistaan tarkistuksen jälkeen. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty tähdellä (*).