Koulutuskalenteri
Kuva: Risto Musta

Tarjoamme monipuolista koulutusta ajankohtaisista aiheista – mm. seminaareja, neuvottelupäiviä ja konsultointia. Kehitysvammaliiton koulutukset ovat edullisempia jäsenillemme.

Liity jäseneksi

Kehitysvammaliiton tapahtumakalenteri jäsenille, kevät 2024 (pdf, 1 Mt)

Tällä hetkellä koulutamme enimmäkseen etänä! Etäkoulutukset mahdollistavat osallistumisesi paikasta huolimatta. Koulutuksemme ovat vuorovaikutuksellisia, ja jokaisella osallistujalla on mahdollisuus osallistua keskusteluihin sekä esittää kysymyksiä.

Saat linkin koulutukseen sähköpostitse. Osallistuminen on helppoa ja vaivatonta. Vastaamme mielellämme kaikkiin kysymyksiin koulutuksiin, etäyhteyksiin ja osallistumiseen liittyen.

Verkkokursseja ja tilauskoulutusta muille kuin jäsenillemme tarjoaa Kehitysvammaliiton 100-prosenttisesti omistama yritys Saavuta Asiantuntijapalvelut Oy.

saavuta.fi

Palaa takaisin koulutuksiin

VIELÄ EHDIT MUKAAN: Palveluiden toteuttaminen ja asiakkaan oikeudet -lakiwebinaari

Ajankohta: 12.12.2023 klo 13:00 - 16:00

Viimeinen ilmoittautumispäivä on mennyt, mutta koulutuksessa on vielä tilaa. Voit ilmoittautua mukaan alla olevalla lomakkeella 11.12. mennessä.

Kohderyhmä: Webinaarisarja on tarkoitettu erityisesti kehitysvammaisten henkilöiden palveluita toteuttaville ammattilaisille ja esihenkilöille asumisyksiköissä ja päivä- ja työtoiminnassa sekä aiheesta kiinnostuneille. 

Tässä webinaarissa perehdytään palveluiden toteuttamiseen ja asiakkaan oikeuteen saada ja  käyttää palveluita. Miten työntekijöiden ja asiakkaan sosiaalityöntekijän yhteistyö toimii ja mikä on työntekijän roolia asiakkaan palveluiden toteuttamisessa. 

Koulutuksessa käydään käytännönläheisesti läpi kehitysvammaisen asumiseen liittyvä lainsäädäntöä ja päivittäisessä toiminnassa eteen tulevia haastavia oikeudellisia kysymyksiä asiakkaan oikeuksista ja palveluiden toteuttamisesta. 

Ohjelmarunko:
- Asumisen järjestämiseen liittyvä lainsäädäntö
- Lakien etusijajärjestys
- Onko asiakkaan pakko käyttää hänelle järjestettyjä palveluita 
- Miten toimitaan, jos asiakas kieltäytyy palveluista
- Asiakkaan oikeus saada tarvitsemiaan ja haluamiaan palveluita
- Palvelujen hakeminen, yhteydenotto sosiaalihuoltoon ja ilmoitusvelvollisuudet
- Asumisyksikön työntekijän yhteistyö asiakkaan sosiaalityöntekijän kanssa
- Mikä on työntekijöiden rooli asiakkaan palveluiden toteuttamisessa 
- Kirjaamiseen ja tietojen luovuttamiseen liittyviä kysymyksiä

Koulutusinfo:

  •  Koulutuksen toteutumisesta tai peruuntumisesta lähetetään vielä erillinen vahvistus sähköpostitse viimeisen ilmoittautumispäivän jälkeen.
  •  Virallisen viimeisen ilmoittautumispäivän jälkeen ilmoittautumisia otetaan vastaan mikäli koulutuksessa on tilaa. Huomioitahan kuitenkin, että veloituksetonta peruutusta ei tällöin ole enää mahdollista tehdä.
  • Osallistumismaksu laskutetaan pääsääntöisesti tilaisuuden jälkeen.
  • Tämä webinaarisarjan ensimmäinen  osa on kuuluu kokonaisuuteen: “Asumispalveluiden toteuttaminen ja niihin liittyvät erityiskysymykset?” -sarjaa.

Viimeinen ilmoittautumispäivä:
Viimeinen virallinen ilmoittautumispäivä  on 28.11.

Lisätietoa

  • koulutuksen sisällöstä:  Kansalaistoiminnan päällikkö Niina Sillanpää, niina.sillanpaa(at)kvl.fi, 040 775 1411
  •  käytännönjärjestäjä: Jäsenpalveluiden sihteeri Mirka Oksanen, mirka.oksanen(at)kvl.fi, puh. 09 3480 9265
     

Peruutusehdot

Veloitukseton peruutus voidaan tehdä ennen viimeistä virallista ilmoittautumispäivää. Tämän jälkeen tapahtuneista peruutuksista peritään 50 % koulutuksen osallistumismaksusta.
Jos peruutuksen syynä on oma tai lapsen sairaus, toimistokuluina veloitetaan 50 euroa. Koko maksu peritään mikäli peruutusta ei tehdä lainkaan.
Mikäli henkilö on estynyt osallistumasta sairauden tm. ylivoimaisen esteen vuoksi voi hän lähettää toimipaikastaan toisen henkilön tilalle. Tästä tulee kuitenkin ilmoittaa kirjallisesti etukäteen koulutuksen käytännönjärjestäjälle (mirka.oksanen@kvl.fi). Tällöin emme peri peruutusmaksua.
Kehitysvammaliitto pidättää oikeuden tilaisuuden peruuttamiseen esimerkiksi vähäisen osanottajamäärän vuoksi sekä mahdollisiin aikataulu-, puheenvuoro- ja paikkamuutoksiin.

OsallistumismaksuKehitysvammaliiton jäsenet 100,80 e/hlö. Muut osallistujat 112 e/hlö.
Osallistumismaksu käsittää yhden webinaaripäivän.
PaikkakuntaVerkkotapahtuma
PaikkaVerkkotapahtuma
JärjestäjäKehitysvammaliitto ry
KouluttajaKouluttajana toimii oikeustieteiden maisteri, OTM Liisa Murto. Liisa Murto on kokenut sosiaali- ja terveyspalveluiden lainsäädäntöön, erityishuoltoon ja sote-palveluiden järjestämiseen perehtynyt juristi.

Ilmoittautuminen on päättynyt.

Tietosuojaseloste