Koulutuskalenteri
Kuva: Risto Musta

Tarjoamme monipuolista koulutusta ajankohtaisista aiheista – mm. seminaareja, neuvottelupäiviä ja konsultointia. Kehitysvammaliiton koulutukset ovat edullisempia jäsenillemme.

Liity jäseneksi

Kehitysvammaliiton tapahtumakalenteri jäsenille, kevät 2024 (pdf, 1 Mt)

Tällä hetkellä koulutamme enimmäkseen etänä! Etäkoulutukset mahdollistavat osallistumisesi paikasta huolimatta. Koulutuksemme ovat vuorovaikutuksellisia, ja jokaisella osallistujalla on mahdollisuus osallistua keskusteluihin sekä esittää kysymyksiä.

Saat linkin koulutukseen sähköpostitse. Osallistuminen on helppoa ja vaivatonta. Vastaamme mielellämme kaikkiin kysymyksiin koulutuksiin, etäyhteyksiin ja osallistumiseen liittyen.

Verkkokursseja ja tilauskoulutusta muille kuin jäsenillemme tarjoaa Kehitysvammaliiton 100-prosenttisesti omistama yritys Saavuta Asiantuntijapalvelut Oy.

saavuta.fi

Palaa takaisin koulutuksiin

Selkokieli opetuksessa!

Ajankohdat:
8.2.2024 14:00 - 16:30
13.2.2024 14:00 - 16:30
15.2.2024 14:00 - 16:30
13.3.2024 14:00 - 16:30
18.3.2024 14:00 - 16:00
21.3.2024 14:00 - 16:30

HUOM! Opetushallituksen tukema maksuton täydennyskoulutus on suunnattu perusopetuksen, lukion, ammatillisen opetuksen ja vapaan sivistystyön henkilöstölle (opettajat, koulunkäynnin ohjaajat, koulunkäyntiavustajat).
 

Toteutus

Koulutus toteutetaan kokonaan verkossa (Teams).

Alustava sisältö

Mikä suomen kielessä on helppoa tai hankalaa ihmisille, joille lukeminen on haastavaa? Miten kirjoitat sujuvaa selkokieltä? Miten muokkaat omista opetusmateriaaleistasi selkokielisiä? 

Monipuolinen koulutus antaa tietoa, mitä selkokieli on ja miten sitä voi hyödyntää oppimateriaaleissa, kirjallisessa viestinnässä sekä puhutussa vuorovaikutuksessa. Koulutuksessa perehdytään selkokirjoittamisen periaatteisiin ja selkokielisiin julkaisuihin erityisesti opetuksen näkökulmasta. Koulutuskerroilla tehdään harjoituksia ja jaetaan selkomateriaalivinkkejä.
 

Kahdella koulutuskerralla perehdytään selkopuheeseen ja -vuorovaikutukseen. Myös selkopuhetta harjoitellaan koulutuksen aikana käytännössä.
 

Selkokieli 
Selkokieli on avain tietoon ja lukuelämyksiin. Selkokieli on suomen kielen muoto, jossa kieltä on mukautettu sisällöltään, sanastoltaan ja rakenteeltaan yleiskieltä luettavammaksi ja ymmärrettävämmäksi. Selkokeskuksen tekemän arvion (2019) mukaan 650 000–750 000 ihmistä tarvitsee selkokieltä. 

Lisätietoa selkokielestä: selkokeskus.fi

Kouluttajat 

Leealaura Leskelä, Ella Airaksinen, Kaisa Kaatra ja Jenni Saarilahti

Ohjelma

Koulutuksen tarkempi ohjelma julkaistaan tammikuun aikana.

Osallistuminen

Opetushallituksen tukemana koulutukseen otetaan 25 osallistujaa.

Viimeinen virallinen ilmoittautumispäivä

Viimeinen virallinen ilmoittautumispäivä on 26.1.2024

Koulutusinfo

  • Virallisen viimeisen ilmoittautumispäivän jälkeen ilmoittautumisia saatetaan ottaa vastaan mikäli koulutuksessa on tilaa. Huomioitahan kuitenkin, että veloituksetonta peruutusta ei tällöin ole enää mahdollista tehdä.

Lisätietoa

Peruutusehdot

Ilmoittautumisen voi perua ennen viimeistä ilmoittautumispäivää ilman kuluja. Jos peruminen tapahtuu tämän jälkeen, veloitamme perumismaksun.

Mikäli osallistuja keskeyttää koulutuksen ilman painavaa syytä, peritään osallistujalta keskeytysmaksu.

OsallistumismaksuKoulutus on maksuton: Opetushallituksen tukema opetushenkilöstön täydennyskoulutus
PaikkakuntaVerkkokoulutus: Teams
JärjestäjäElinikäisen oppimisen yksikkö

Ilmoittautuminen on päättynyt.

Tietosuojaseloste