Koulutuskalenteri
Kuva: Risto Musta

Tarjoamme monipuolista koulutusta ajankohtaisista aiheista – mm. seminaareja, neuvottelupäiviä ja konsultointia. Kehitysvammaliiton koulutukset ovat edullisempia jäsenillemme.

Liity jäseneksi

Kehitysvammaliiton tapahtumakalenteri jäsenille, kevät 2024 (pdf, 1 Mt)

Tällä hetkellä koulutamme enimmäkseen etänä! Etäkoulutukset mahdollistavat osallistumisesi paikasta huolimatta. Koulutuksemme ovat vuorovaikutuksellisia, ja jokaisella osallistujalla on mahdollisuus osallistua keskusteluihin sekä esittää kysymyksiä.

Saat linkin koulutukseen sähköpostitse. Osallistuminen on helppoa ja vaivatonta. Vastaamme mielellämme kaikkiin kysymyksiin koulutuksiin, etäyhteyksiin ja osallistumiseen liittyen.

Verkkokursseja ja tilauskoulutusta muille kuin jäsenillemme tarjoaa Kehitysvammaliiton 100-prosenttisesti omistama yritys Saavuta Asiantuntijapalvelut Oy.

saavuta.fi

Palaa takaisin koulutuksiin

Kirjoita selkokieltä

Ajankohta: 10.4.2024 klo 09:30 - 14:00

Sisältö

Mikä tekee tekstistä helppolukuisen? Miten kirjoitat hyvää selkotekstiä? Koulutuksessa perehdytään selkokielen ja selkokirjoittamisen keskeisiin periaatteisiin esimerkkien ja tehtävien avulla. Koulutuksessa harjoitellaan selkokielisten tietotekstien kirjoittamista esimerkiksi verkko- ja esiteteksteissä. Lisäksi tutustutaan erilaisiin selkoaineistoihin sekä selkojulkaisun ulkoasun ja kuvituksen periaatteisiin. 

Järjestämme koulutuksen etäyhteydellä. Yhteisen etäosion lisäksi koulutuspäivän jälkeen on mahdollista tehdä harjoitustehtävä, josta saa henkilökohtaisen palautteen. Harjoitustehtävä annetaan kurssilla. 

Kohderyhmä

Koulutus on tarkoitettu aloitteleville selkokirjoittajille, mutta siitä on hyötyä myös selkokielen perusteiden kertaamisessa.

Suositus

Ennen tätä kurssia on hyvä käydä Perustietoa selkokielestä -kurssi. 

Alustava ohjelma

  • Koulutuksen avaus ja käytännön asiat
  • Selkokielen kohderyhmät ja tarve
  • Tutustutaan selkojulkaisuihin
  • Selkokielen keskeiset periaatteet ja kirjoitusohjeet
  • Katsaus selkomateriaalin ulkoasun ja kuvituksen periaatteisiin

Lounastauko on noin klo 11.00–11.30.

Viimeinen ilmoittautumispäivä

Viimeinen virallinen ilmoittautumispäivä on 27.3.2024.

Lisätiedot

Koulutussuunnittelija Marjo Timonen, 09 3480 9223

Koulutusinfo

  • Koulutuksen toteutumisesta tai peruuntumisesta lähetetään vielä erillinen vahvistus sähköpostitse viimeisen ilmoittautumispäivän jälkeen.
  • Virallisen viimeisen ilmoittautumispäivän jälkeen ilmoittautumisia saatetaan ottaa vastaan mikäli koulutuksessa on tilaa. Huomioitahan kuitenkin, että veloituksetonta peruutusta ei tällöin ole enää mahdollista tehdä.
  • Osallistumismaksu laskutetaan pääsääntöisesti tilaisuuden jälkeen.

Peruutusehdot

Veloitukseton peruutus voidaan tehdä ennen viimeistä virallista ilmoittautumispäivää. Tämän jälkeen tapahtuneista peruutuksista peritään 50 % koulutuksen osallistumismaksusta.
Jos peruutuksen syynä on oma tai lapsen sairaus (kopio lääkärintodistuksesta tulee esittää), toimistokuluina veloitetaan 50 euroa. Koko maksu peritään mikäli peruutusta ei tehdä lainkaan.

Mikäli henkilö on estynyt tulemasta paikan päälle sairauden tm. ylivoimaisen esteen vuoksi, voi hän lähettää toimipaikastaan toisen henkilön tilalle. Tästä tulee kuitenkin ilmoittaa kirjallisesti etukäteen koulutuksen käytännönjärjestäjälle . Tällöin emme peri peruutusmaksua.

Kehitysvammaliitto pidättää oikeuden tilaisuuden peruuttamiseen esimerkiksi vähäisen osanottajamäärän vuoksi sekä mahdollisiin aikataulu-, puheenvuoro- ja paikkamuutoksiin.

OsallistumismaksuKehitysvammaliiton jäsenet 198€ (Muut osallistujat 220€)
PaikkakuntaEtäkoulutus
JärjestäjäSelkokeskus
KouluttajaSelkokeskuksen asiantuntija

Ilmoittautuminen on päättynyt.

Tietosuojaseloste