Koulutuskalenteri
Kuva: Risto Musta

Tarjoamme monipuolista koulutusta ajankohtaisista aiheista – mm. seminaareja, neuvottelupäiviä ja konsultointia. Kehitysvammaliiton koulutukset ovat edullisempia jäsenillemme.

Liity jäseneksi

Kehitysvammaliiton tapahtumakalenteri jäsenille, kevät 2024 (pdf, 1 Mt)

Tällä hetkellä koulutamme enimmäkseen etänä! Etäkoulutukset mahdollistavat osallistumisesi paikasta huolimatta. Koulutuksemme ovat vuorovaikutuksellisia, ja jokaisella osallistujalla on mahdollisuus osallistua keskusteluihin sekä esittää kysymyksiä.

Saat linkin koulutukseen sähköpostitse. Osallistuminen on helppoa ja vaivatonta. Vastaamme mielellämme kaikkiin kysymyksiin koulutuksiin, etäyhteyksiin ja osallistumiseen liittyen.

Verkkokursseja ja tilauskoulutusta muille kuin jäsenillemme tarjoaa Kehitysvammaliiton 100-prosenttisesti omistama yritys Saavuta Asiantuntijapalvelut Oy.

saavuta.fi

Palaa takaisin koulutuksiin

Päätöksenteon tukeminen arjessa (YKS) etäkoulutus

Ajankohta: 6.3.2024 klo 13:00 - 15:30

Koulutuksessa opiskellaan tapoja tukea kehitysvammaisia ihmisiä tekemään päätöksiä ja valintoja. Tuen tarkoituksena on selvittää kehitysvammaiselle henkilölle päätöksentekoon liittyviä vaikeita asioita, erilaisia ratkaisuvaihtoehtoja ja niiden seurauksia.

Vammaisten ihmisten oikeus tuettuun päätöksentekoon perustuu YK:n vammaissopimuksen 12 artiklaan, jonka mukaan kaikki ovat lain edessä yhdenvertaisia. Jos siihen ei täysin itsenäisesti kykene, on mahdollisuus saada tukea päätöksentekoon.
Koulutuksessa syvennytään aiheeseen käytännön esimerkkien ja harjoitusten avulla. Työpajan jälkeen voit soveltaa oppimaasi arjen tilanteissa.

Viimeinen ilmoittautumispäivä
Viimeinen virallinen ilmoittautumispäivä on  28.2.

Koulutusinfo

  • Mikäli etäkoulutukseen osallistuu samalta koneelta useampi henkilö, jokainen osallistuja ilmoittautuu erikseen tai organisaatio voi ilmoittaa henkilöt ryhmänä.
  • Koulutuksen toteutumisesta tai peruuntumisesta lähetetään vielä erillinen vahvistus sähköpostitse viimeisen ilmoittautumispäivän jälkeen.
  • Virallisen viimeisen ilmoittautumispäivän jälkeen ilmoittautumisia otetaan vastaan mikäli koulutuksessa on tilaa. Huomioitahan kuitenkin, että veloituksetonta peruutusta ei tällöin ole enää mahdollista tehdä.
  • Osallistumismaksu laskutetaan pääsääntöisesti tilaisuuden jälkeen.

Lisätietoa

  • koulutuksen sisällöstä: kansalaistoiminnan päällikkö Niina Sillanpää, niina.sillanpaa(at)kvl.fi, puh. 040 775 1411
  • käytännönjärjestäjä: jäsenpalveluiden sihteeri Mirka Oksanen, mirka.oksanen(at)kvl.fi, puh. 09 3480 9265

Peruutusehdot

Veloitukseton peruutus voidaan tehdä ennen viimeistä virallista ilmoittautumispäivää. Tämän jälkeen tapahtuneista peruutuksista peritään 50 % koulutuksen osallistumismaksusta.
Jos peruutuksen syynä on oma tai lapsen sairaus, toimistokuluina veloitetaan 50 euroa. Koko maksu peritään mikäli peruutusta ei tehdä lainkaan.

Mikäli etäkoulutukseen osallistuu samalta koneelta useampi henkilö, jokainen osallistuja ilmoittautuu erikseen tai organisaatio voi ilmoittaa henkilöt ryhmänä.

Mikäli henkilö on estynyt osallistumasta sairauden tm. ylivoimaisen esteen vuoksi voi hän lähettää toimipaikastaan toisen henkilön tilalle. Tästä tulee kuitenkin ilmoittaa kirjallisesti etukäteen koulutuksen käytännönjärjestäjälle (mirka.oksanen@kvl.fi). Tällöin emme peri peruutusmaksua.
Kehitysvammaliitto pidättää oikeuden tilaisuuden peruuttamiseen esimerkiksi vähäisen osanottajamäärän vuoksi sekä mahdollisiin aikataulu-, puheenvuoro- ja paikkamuutoksiin

OsallistumismaksuKehitysvammaliiton jäsenet 126 euroa/henkilö. Muut osallistujat 140 euroa/henkilö.
PaikkakuntaEtäkoulutus
Paikkaetäkoulutus
JärjestäjäKehitysvammaliitto
KouluttajaKansalaistoiminnan päällikkö Niina Sillanpää

Ilmoittautuminen on päättynyt.

Tietosuojaseloste