Koulutuskalenteri
Kuva: Risto Musta

Tarjoamme monipuolista koulutusta ajankohtaisista aiheista – mm. seminaareja, neuvottelupäiviä ja konsultointia. Kehitysvammaliiton koulutukset ovat edullisempia jäsenillemme.

Liity jäseneksi

Kehitysvammaliiton tapahtumakalenteri jäsenille, kevät 2024 (pdf, 1 Mt)

Tällä hetkellä koulutamme enimmäkseen etänä! Etäkoulutukset mahdollistavat osallistumisesi paikasta huolimatta. Koulutuksemme ovat vuorovaikutuksellisia, ja jokaisella osallistujalla on mahdollisuus osallistua keskusteluihin sekä esittää kysymyksiä.

Saat linkin koulutukseen sähköpostitse. Osallistuminen on helppoa ja vaivatonta. Vastaamme mielellämme kaikkiin kysymyksiin koulutuksiin, etäyhteyksiin ja osallistumiseen liittyen.

Verkkokursseja ja tilauskoulutusta muille kuin jäsenillemme tarjoaa Kehitysvammaliiton 100-prosenttisesti omistama yritys Saavuta Asiantuntijapalvelut Oy.

saavuta.fi

Palaa takaisin koulutuksiin

VIELÄ EHDIT MUKAAN: Epilepsia ja kehitysvammaisuus

Ajankohta: 10.4.2024 klo 09:00 - 14:00

Viimeinen ilmoittautumispäivä on mennyt, mutta koulutuksessa on vielä tilaa. Voit ilmoittautua mukaan alla olevalla lomakkeella. Ilmoittautuminen päättyy 9.4. 

Huomattava osa kehitysvammaisista ihmisistä sairastaa epilepsiaa. Epilepsian esiintyvyys lievästi kehitysvammaisilla on noin 6 % ja vaikeammin kehitysvammaisilla 24–50 %. Koulutuksessa perehdyt epilepsian erilaisiin muotoihin, oireyhtymiin ja niiden hyvään hoitoon. Saat uusinta tietoa epilepsiasta, sen tuomista erilaisista haasteista eri ikäkausina. Syvennät osaamistasi erilaisista epilepsiakohtauksista ja voit selvittää epilepsiakohtauksen ensiaputaitosi uudella testillä. Koulutus avaa näkökulmia erilaisiin arjessa toimiviin toimintakykyä ylläpitäviin ratkaisuihin. 
Osallistujat voivat lähettää ennakkoon tapausesimerkkejä aiheesta.

Kouluttaja: lastenneurologian erikoislääkäri Liisa Metsähonkala/HUS, Vuokko Mäkitalo ja Paula Salminen/Epilepsialiitto

Ohjelma:
09.00 Koulutuspäivän avaus ja orientaatio päivään.
09.30 Epilepsia ei ole yksi sairaus -yleistä epilepsiasta
              Erikoislääkäri, dosentti Liisa Metsähonkala, HUS
10.15  tauko
10.30  Epilepsian hyvän hoidon kulmakiviä
               Erikoislääkäri, dosentti Liisa Metsähonkala, HUS
11.30  lounastauko 
12.30  Epilepsia arjessa – ennakointi, turvallisuus ja osallisuus.   
               Sosiaaliturva-asiantuntija Paula Salminen, Epilepsialiitto
               Palvelupäällikkö Vuokko Mäkitalo, Epilepsialiitto
               Kokemuspuheenvuoro
13.30  Yhteenvetoa, kysymyksiä ja keskustelua.  
               Palaute ja päivän päätössanat
14.00  Koulutus päättyy

Viimeinen ilmoittautumispäivä
Viimeinen virallinen ilmoittautumispäivä on 27.3. 

Koulutusinfo

  • Mikäli etäkoulutukseen osallistuu samalta koneelta useampi henkilö, jokainen osallistuja ilmoittautuu erikseen tai organisaatio voi ilmoittaa henkilöt ryhmänä.
  • Koulutuksen toteutumisesta tai peruuntumisesta lähetetään vielä erillinen vahvistus sähköpostitse viimeisen ilmoittautumispäivän jälkeen.
  • Virallisen viimeisen ilmoittautumispäivän jälkeen ilmoittautumisia otetaan vastaan mikäli koulutuksessa on tilaa. Huomioitahan kuitenkin, että veloituksetonta peruutusta ei tällöin ole enää mahdollista tehdä.
  • Osallistumismaksu laskutetaan pääsääntöisesti tilaisuuden jälkeen.

Lisätietoa

  • koulutuksen sisällöstä: Susanna Rieppo, Asiantuntija, vaikuttamistoiminta ja jäsenyhteistyö, susanna.rieppo(at)kvl.fi, P. 050 329 0511
  • käytännönjärjestäjä: Mirka Oksanen,  jäsenpalveluiden sihteeri, mirka.oksanen(at)kvl.fi, puh. 09 3480 9265

Peruutusehdot

Veloitukseton peruutus voidaan tehdä ennen viimeistä virallista ilmoittautumispäivää. Tämän jälkeen tapahtuneista peruutuksista peritään 50 % koulutuksen osallistumismaksusta.
Jos peruutuksen syynä on oma tai lapsen sairaus, toimistokuluina veloitetaan 50 euroa. Koko maksu peritään mikäli peruutusta ei tehdä lainkaan.

Mikäli etäkoulutukseen osallistuu samalta koneelta useampi henkilö, jokainen osallistuja ilmoittautuu erikseen tai organisaatio voi ilmoittaa henkilöt ryhmänä.

Mikäli henkilö on estynyt osallistumasta sairauden tm. ylivoimaisen esteen vuoksi voi hän lähettää toimipaikastaan toisen henkilön tilalle. Tästä tulee kuitenkin ilmoittaa kirjallisesti etukäteen koulutuksen käytännönjärjestäjälle (mirka.oksanen (at) kvl.fi). Tällöin emme peri peruutusmaksua.
Kehitysvammaliitto pidättää oikeuden tilaisuuden peruuttamiseen esimerkiksi vähäisen osanottajamäärän vuoksi sekä mahdollisiin aikataulu-, puheenvuoro- ja paikkamuutoksiin

OsallistumismaksuKehitysvammaliiton jäsenet 198 euroa/henkilö. Muut osallistujat 220 euroa/henkilö.
PaikkakuntaEtäkoulutus
Paikkaetäkoulutus
JärjestäjäKehitysvammaliitto
Kouluttajalastenneurologian erikoislääkäri Liisa Metsähonkala/HUS, Vuokko Mäkitalo ja Paula Salminen/Epilepsialiitto

Ilmoittautuminen on päättynyt.

Tietosuojaseloste