Koulutuskalenteri
Kuva: Pekka Elomaa

Koulutuskalenteri

Tarjoamme monipuolista koulutusta ajankohtaisista aiheista – mm. seminaareja, neuvottelupäiviä ja konsultointia.

Kehitysvammaliiton koulutukset ovat edullisempia jäsenillemme.

Liity jäseneksi

Palaa takaisin koulutuksiin

Suunnittele selkosivut

Ajankohta: 23.3.2017 klo 09:00 - 15:30

Kohderyhmä

Kaikki, jotka tuottavat verkkosivuja ja tiedotusmateriaaleja henkilöille, joilla on vaikeuksia asioitten ja/tai suomen kielen ymmärtämisessä

Kouluttajat: suunnittelija Eliisa Uotila, Selkokeskus ja saavutettavuusyksikön johtaja Sami Älli, Kehitysvammaliitto

Sisältö

Miten suunnittelet helppokäyttöiset selkokieliset verkkosivut? Miten kirjoitat selkokieltä verkkoon? Kuinka käytät selkosivuilla kuvia ja videoita? Koulutus antaa perustietoa siitä, mitä selkokieli ja saavutettavuus tarkoittavat verkkoympäristössä selkokielen eri käyttäjäryhmien kannalta.

Koulutuksessa tutustutaan selkokielen teoriaan ja käyttäjäryhmiin sekä selkokirjoittamisen periaatteisiin. Koulutuksessa näytetään runsaasti esimerkkejä erilaisista verkkosivuista ja esitellään selkovideoita, -animaatioita ja selko-e-kirjoja. Koulutus antaa perustietoa myös yleisestä saavutettavuudesta, hyvistä käytännöistä sekä EU:n saavutettavuusdirektiivistä. Koulutuksen tavoitteena on tukea selkosivujen suunnittelu- ja kehittämisprosessia osallistujien omissa organisaatioissa. Koulutus on Selkokeskuksen ja Papunet-verkkopalvelun yhteiskoulutus.

Ohjelma

Alustavaan ohjelmaan pääset tutustumaan tästä.

Viimeinen virallinen ilmoittautumispäivä

Viimeinen virallinen ilmoittautumispäivä on 15.3.2017.

Koulutusinfo

  • Koulutuksen toteutumisesta tai peruuntumisesta lähetetään vielä erillinen vahvistus sähköpostitse viimeisen ilmoittautumispäivän jälkeen. Tämä on hyvä huomioida matka- ja majoitusvarauksia tehdessä.
  • Virallisen viimeisen ilmoittautumispäivän jälkeen ilmoittautumisia saatetaan ottaa vastaan mikäli koulutuksessa on tilaa. Huomioitahan kuitenkin, että veloituksetonta peruutusta ei tällöin ole enää mahdollista tehdä.
  • Erikoisruokavalioista: Pystymme etukäteen pyydettäessä huomioimaan vain yleisimmät ruoka-aineallergiat: vähälaktoosinen, laktoositon, gluteeniton, maidoton
  • Osallistumismaksu laskutetaan pääsääntöisesti tilaisuuden jälkeen.


Lisätietoa

  • Sisällöstä: suunnittelija Eliisa Uotila, puh. 09 3480 9242
  • Käytännön järjestelyistä: osastosihteeri Marjo Timonen, puh. 09 3480 9223


Matkat ja majoitus

Osallistujat vastaavat itse matka- ja majoitusjärjestelyistään sekä -kuluistaan.

Sopimushotellinamme toimii Hotelli Helka, joka sijaitsee Helsingin keskustassa (Pohjoinen Rautatiekatu 23. 00100 Helsinki), puh. (09) 613 580 tai 0800 169 069, s-posti reservations@helka.fi. Muistattehan huonetta varatessanne ilmoittaa, että olette tulossa Kehitysvammaliiton tilaisuuteen. Näin teille huomioidaan sopimushintamme.

Peruutusehdot

Veloitukseton peruutus voidaan tehdä ennen viimeistä virallista ilmoittautumispäivää. Tämän jälkeen tapahtuneista peruutuksista peritään 50 % koulutuksen osallistumismaksusta.
Jos peruutuksen syynä on oma tai lapsen sairaus (kopio lääkärintodistuksesta tulee esittää), toimistokuluina veloitetaan 40 euroa. Koko maksu peritään mikäli peruutusta ei tehdä lainkaan.

Mikäli henkilö on estynyt tulemasta paikan päälle sairauden tm. ylivoimaisen esteen vuoksi, voi hän lähettää toimipaikastaan toisen henkilön tilalle. Tästä tulee kuitenkin ilmoittaa kirjallisesti etukäteen koulutuksen käytännönjärjestäjälle. Tällöin emme peri peruutusmaksua.

Kehitysvammaliitto pidättää oikeuden tilaisuuden peruuttamiseen esimerkiksi vähäisen osanottajamäärän vuoksi sekä mahdollisiin aikataulu-, puheenvuoro- ja paikkamuutoksiin.

Osallistumismaksu 180€
Paikkakunta Helsinki
Paikka Kehitysvammaliitto ry, 4. krs, luentosali, Viljatie 4 A, 00700 Helsinki
Järjestäjä Selkokeskus
Kouluttaja Kehitysvammaliiton Saavutettavuusyksikön ja Selkokeskuksen asiantuntijat

Ilmoittautuminen on päättynyt.

Tietosuojaseloste