Koulutuskalenteri

Tarjoamme monipuolista koulutusta ajankohtaisista aiheista – mm. seminaareja, neuvottelupäiviä ja konsultointia. Voit myös ladata Kehitysvammaliiton koulutuskalenterin 2018 pdf-muodossa (3 Mt).

Palaa takaisin koulutuksiin

Sikiöaikaisen alkoholialtistuksen aiheuttamat haasteet Suomessa - koulutuspäivät lääkäreille ja moniammatillisen tiimin erityistyöntekijöille

Ajankohdat:
21.11.2018 10:00 - 15:00
22.11.2018 10:00 - 15:00

 

Kehitysvammaliitto järjestää marraskuussa ajankohtaiset koulutuspäivät FASD-kirjon henkilöiden kanssa työskenteleville lääkäreille ja moniammatisen työryhmän erityistyöntekijöille. Molemmissa päivissä on kouluttamassa ja osallistumassa keskusteluun Norjan Arendalissa sijaitsevan Sorlandet Sjukhuset sairaalan FASD-osaamiskeskuksen johtaja, neuropsykologi Gro Lohaugen ja klinikan lastenlääkäri, prof. Jon Skranes. Koulutuspäivissä käydään läpi FASD-diagnosoinnin ja kuntoutuksen tilannetta Suomessa sekä kuullaan, miten Norjassa on tähän haasteeseen vastattu. Paneelikeskustelussa pohditaan, miten Suomessa olisi hyvä jatkossa toimia.

Kohderyhmä
Koulutuspäivät ovat tarkoitettu FASD-lapsia ja – nuoria työssään kohtaaville lääkäreille, psykologeille, terapeuteille, sairaanhoitajille, sosiaalityöntekijöille ym. moniammatilliseen työskentelyyn osallistuville ammattiryhmille.

21.11. on tarkoitettu lääkäreille ja kaikille moniammatilliseen työskentelyyn osallistuville työryhmän jäsenille.

22.11. on tarkoitettu erityistyöntekijöille (psykologit, terapeutit, sosiaalityöntekijät, hoitohenkilöstö).

Sisältö

FASD diagnosoinnin haasteet. Diagnostiset kriteerit ja FASD:n erityiskysymykset.

Ohjelma:

Ohjelma tarkentuu myöhemmin. Avaa ennakkoinfo tästä.

klo 9.30 - 10.00 Aamukahvi

klo 10.00 - Koulutus

klo 15.00 Koulutus päättyy

FASD Suomi -verkosto tarjoaa tietoa, kontakteja ja yhteistyöfoorumin. Se välittää uutisia, innovaatioita ja uutta tutkimustietoa. Yhteistyöllä parannamme FASD-lasten, -nuorten ja -aikuisten asemaa yhteiskunnassa!

Liity FASD Suomi -verkostoon

Viimeinen virallinen ilmoittautumispäivä

Viimeinen virallinen ilmoittautumispäivä on 7.11.2018.

FASD-koulutusohjelma

Koulutusohjelman tavoitteena on tarjota FASD:n ympärillä eritavoin työskenteleville ja eläville sijaisvanhemmille ja ammattilaisille ajantasaista tietoa ja tukea FASD-henkilöiden kohtaamiseen sekä yksilölliseen tuen suunnitteluun.

Koulutusohjelmassa on kuusi moduulia:

  1. 16.2.2018 FASD pähkinänkuoressa
  2. 12.4.2018 Puheeksi ottaminen, kohtaaminen
  3. 22.5.2018 Oppimisen, kasvun ja kehityksen erityiskysymyksiä
  4. 19.9.2018 Kasvatus ja kipuilu
  5. 3.10.2018 Tuen ja palvelujen suunnittelu
  6. 21.11.2018 FASD-henkilön diagnosointi

Koulutusinfo

  • Koulutuksen toteutumisesta tai peruuntumisesta lähetetään vielä erillinen vahvistus sähköpostitse viimeisen ilmoittautumispäivän jälkeen. Tämä on hyvä huomioida matka- ja majoitusvarauksia tehdessä.
  • Erikoisruokavalioista: Pystymme etukäteen pyydettäessä huomioimaan vain yleisimmät ruoka-aineallergiat: vähälaktoosinen, laktoositon, gluteeniton, maidoton.

Lisätietoa

  • koulutuksen sisällöstä: kouluttaja Jonna Salomaa, P. 044 3301 889
  • käytännön järjestelyt: projektisihteeri Katre Kauhanen, P. 050 3135 308

Matkat ja majoitus

Osallistujat vastaavat itse matka- ja majoitusjärjestelyistään sekä matkakuluistaan.

Sopimushotellinamme toimii Hotelli Helka, joka sijaitsee Helsingin keskustassa (Pohjoinen Rautatiekatu 23. 00100 Helsinki), puh. (09) 613 580 tai 0800 169 069, s-posti reservations@helka.fi.

Hotelli Helka tarjoaa sopimuskoodin, jolla saatte aina -20 % alennuksen päivän hinnasta, kun teette varaukset suoraan omilta nettisivuiltamme osoitteesta www.hotelhelka.com.

Sopimuskoodi: pinkhelsinki

Peruutusehdot

Veloitukseton peruutus voidaan tehdä ennen viimeistä virallista ilmoittautumispäivää. Tämän jälkeen tapahtuneista peruutuksista peritään 50 % koulutuksen osallistumismaksusta.
Jos peruutuksen syynä on oma tai lapsen sairaus (kopio lääkärintodistuksesta tulee esittää), toimistokuluina veloitetaan 40 euroa. Koko maksu peritään mikäli peruutusta ei tehdä lainkaan.

 Mikäli henkilö on estynyt tulemasta paikan päälle sairauden tm. ylivoimaisen esteen vuoksi, voi hän lähettää toimipaikastaan toisen henkilön tilalle. Tästä tulee kuitenkin ilmoittaa kirjallisesti etukäteen koulutuksen käytännönjärjestäjälle. Tällöin emme peri peruutusmaksua.

 Kehitysvammaliitto pidättää oikeuden tilaisuuden peruuttamiseen esimerkiksi vähäisen osanottajamäärän vuoksi sekä mahdollisiin aikataulu-, puheenvuoro- ja paikkamuutoksiin.

Osallistumismaksu 180 €/päivä tai 280 €/molemmat päivät.
FASD Suomi -verkoston jäsenet: 90 €/päivä tai 140 €/molemmat päivät.
Hinnat sisältävät aamu- ja iltapäiväkahvit sekä materiaalit. Lounas omakustanteinen.
Paikkakunta Helsinki
Paikka Helsingin Messukeskus. Messuaukio 1, 00520 Helsinki.
Järjestäjä Kehitysvammaliitto ry
Kouluttaja Jonna Salomaa

Liitteet

Ennakkoinfo

Ilmoittautuminen

Ilmoittautuminen viimeistään 7.11.2018

Tähdellä (*) merkityt kentät ovat pakollisia.

Osallistun ravintolan omakustannelounaalle *
 
 
Osallistuminen (normaalihintainen) *
 
 
 
Osallistuminen (FASD Suomi -verkoston jäsen) *
 
 
 

Tietosuojaseloste