Koulutuskalenteri
Kuva: Pekka Elomaa

Koulutuskalenteri

Tarjoamme monipuolista koulutusta ajankohtaisista aiheista – mm. seminaareja, neuvottelupäiviä ja konsultointia. Kehitysvammaliiton koulutukset ovat edullisempia jäsenillemme.

Kehitysvammaliitto kouluttaa – Syksy 2020 -esite (pdf, 156 kt)

Koronavirustartuntojen ehkäisemiseksi osa koulutustilaisuuksista on muutettu webinaareiksi ja osaan on mahdollista osallistua etäyhteydellä. Koulutuksia on myös peruutettu ja siirretty myöhempään ajankohtaan.

Pahoittelemme muutoksesta aiheutunutta haittaa. Päätöksemme perustuu haluumme toimia vastuullisesti ja vähentää riskiä koronaviruksen leviämisestä.

Liity jäseneksi

Palaa takaisin koulutuksiin

SeMoCo-Peruskurssi, Apua käyttäytymisen ymmärtämiseen ja aistihäiriöihin

Ajankohdat:
17.5.2018
18.5.2018

 

Ilmoittautuminen on päättynyt, mutta mukaan mahtuu vielä. Ilmoittautua voit alla olevalla ilmoittautumislomakkeella aina 16.5. asti mikäli tapahtumassa on tuolloin vielä tilaa.

Paikka: Kehitysvammaliitto ry, 4. krs, Viljatie 4 A, 00700 Helsinki

Kohderyhmä: Koulutus soveltuu mm. varhaiskasvattajille, fysio- puhe- ja toimintaterapeuteille, opettajille ja koulunkäynnin ohjaajille, päivätoiminnan ja asumisyksiköiden henkilökunnalle, autisminkirjon tai ADHD:n asiantuntijoille sekä vanhemmille.

Sisältö:
Koulutuksessa käsitellään käyttäytymiseen vaikuttavia eri tekijöitä. Pääpaino on aistien- ja motoriikan toiminnalla. Kurssilla opitaan tunnistamaan aistihäiriöitä ja ymmärtämään yli-/aliherkän henkilön kokemuksia ja tarpeita. Näin voidaan välttää turhia konfliktitilanteita ja päästään tukemaan hyvinvointia ja vahvuuksia.
Lisäksi kurssilla annetaan valmiuksia käyttää SeMoCo-(senso-motoris-kognitiivisia)harjoituksia. Niitä voidaan soveltaa monen tasoisille ja ikäisille henkilöille. Näitä arjessa toteuttamalla kehitetään aistien ja motoriikan toimintaa luoden parempaa pohjaa muulle oppimiselle.

Kouluttajat: Donald Szegda on innostava ja asiantunteva kouluttaja, joka on toiminut konsulttina niin USA:ssa kuin monissa Euroopan maissa. Pitkän uransa aikana hän on kohdannut lukuisia käyttäytymiseen liittyviä haasteita ja antanut niihin ratkaisumalleja. Erja Hokkanen on erityispedegogiikkaan, optometriaan ja kuntoutukseen perehtynyt erityisnuoren äiti, joka on opastanut mm. kouluja, päiväkoteja ja vanhempia arjen haasteissa ja SeMoCo-harjoituksien toteutuksessa.

Koulutuksesta osa on englanninkielellä, joka tulkataan suomeksi.

Koulutus liittyy läheisesti kirjaan D.Szegda ja E.Hokkanen: 'Apua arkeen ja aistihäiriöihin'. Kirjaa voi tilata osoitteesta www.opike.fi.

Alustava ohjelma
Alustavaan ohjelmaan pääset tästä.

Viimeinen virallinen ilmoittautumispäivä
Viimeinen virallinen ilmoittautumispäivä on 26.4.2018.

Koulutusinfo

  • Koulutuksen toteutumisesta tai peruuntumisesta lähetetään vielä erillinen vahvistus sähköpostitse viimeisen ilmoittautumispäivän jälkeen. Tämä on hyvä huomioida matka- ja majoitusvarauksia tehdessä.
  • Virallisen viimeisen ilmoittautumispäivän jälkeen ilmoittautumisia saatetaan ottaa vastaan mikäli koulutuksessa on tilaa. Huomioitahan kuitenkin, että veloituksetonta peruutusta ei tällöin ole enää mahdollista tehdä.
  • Erikoisruokavalioista: Pystymme etukäteen pyydettäessä huomioimaan vain yleisimmät ruoka-aineallergiat: vähälaktoosinen, laktoositon, gluteeniton, maidoton
  • Osallistumismaksu laskutetaan pääsääntöisesti tilaisuuden jälkeen.

Matkat ja majoitus

Osallistujat vastaavat itse matka- ja majoitusjärjestelyistään sekä matkakuluistaan.

Sopimushotellinamme toimii Hotelli Helka, joka sijaitsee Helsingin keskustassa (Pohjoinen Rautatiekatu 23. 00100 Helsinki), puh. (09) 613 580 tai 0800 169 069, s-posti reservations@helka.fi.

Hotelli Helka tarjoaa sopimuskoodin, jolla saatte aina -20 % alennuksen päivän hinnasta, kun teette varaukset suoraan omilta nettisivuiltamme osoitteesta www.hotelhelka.com.

Sopimuskoodi: pinkhelsinki.

Lisätietoa

  • Sisällöstä: työyhteisökouluttaja Liisa Jokela, P. 050 592 8505
  • Käytännönjärjestelyistä: osastosihteeri Mirka Oksanen, P. 09 3480 9265

Peruutusehdot

Veloitukseton peruutus voidaan tehdä ennen viimeistä virallista ilmoittautumispäivää 26.4.2018. Tämän jälkeen tapahtuneista peruutuksista peritään 50 % koulutuksen osallistumismaksusta.
Jos peruutuksen syynä on oma tai lapsen sairaus (kopio lääkärintodistuksesta tulee esittää), toimistokuluina veloitetaan 40 euroa. Koko maksu peritään mikäli peruutusta ei tehdä lainkaan.

Mikäli henkilö on estynyt tulemasta paikan päälle sairauden tm. ylivoimaisen esteen vuoksi, voi hän lähettää toimipaikastaan toisen henkilön tilalle. Tästä tulee kuitenkin ilmoittaa kirjallisesti etukäteen koulutuksen käytännönjärjestäjälle. Tällöin emme peri peruutusmaksua.

Kehitysvammaliitto pidättää oikeuden tilaisuuden peruuttamiseen esimerkiksi vähäisen osanottajamäärän vuoksi sekä mahdollisiin aikataulu-, puheenvuoro- ja paikkamuutoksiin.

Osallistumismaksu Kokonaishinta on 280€ (Kehitysvammaliiton jäsenhinta 252€).Osallistumismaksu sisältää koulutuksen lisäksi aamu- ja iltapäiväkahvit.
Paikkakunta Helsinki
Paikka Kehitysvammaliitto ry, 4. krs, luentosali, Viljatie 4 A, 00700 Helsinki
Kouluttaja Donald Szegda ja Erja Hokkanen Apua Arkeen toiminnanjohtaja

Liitteet

Alustava ohjelma

Ilmoittautuminen on päättynyt.

Tietosuojaseloste