Koulutuskalenteri
Kuva: Risto Musta

Tarjoamme monipuolista koulutusta ajankohtaisista aiheista – mm. seminaareja, neuvottelupäiviä ja konsultointia. Kehitysvammaliiton koulutukset ovat edullisempia jäsenillemme.

Liity jäseneksi

Kehitysvammaliiton tapahtumakalenteri jäsenille, kevät 2024 (pdf, 1 Mt)

Tällä hetkellä koulutamme enimmäkseen etänä! Etäkoulutukset mahdollistavat osallistumisesi paikasta huolimatta. Koulutuksemme ovat vuorovaikutuksellisia, ja jokaisella osallistujalla on mahdollisuus osallistua keskusteluihin sekä esittää kysymyksiä.

Saat linkin koulutukseen sähköpostitse. Osallistuminen on helppoa ja vaivatonta. Vastaamme mielellämme kaikkiin kysymyksiin koulutuksiin, etäyhteyksiin ja osallistumiseen liittyen.

Verkkokursseja ja tilauskoulutusta muille kuin jäsenillemme tarjoaa Kehitysvammaliiton 100-prosenttisesti omistama yritys Saavuta Asiantuntijapalvelut Oy.

saavuta.fi

Palaa takaisin koulutuksiin

TAIKE-taulusto kommunikointivälineenä (Communicator 5) KOULUTUS ON PERUUTETTU!

Ajankohdat:
12.9.2018 09:00 - 16:00
13.9.2018 09:00 - 16:00

Kohderyhmä: TAIKE-taulustoa Communicator 5 –ohjelmassa käyttävien puhevammaisten ihmisten lähi-ihmiset ja heidän kanssaan työskentelevät ammattilaiset.  

OHJELMA
1. päivä

09.00 TAIKE-tauluston ja koulutuspäivien yleisesittely, aamukahvi
09.30 Tauluston toimintaan tutustuminen
10.15 Tauluston sisältöön tutustuminen alkaa
11.30 Lounastauko
12.30 Taulustoon sisältöön tutustuminen jatkuu
13.00 Sanastoon tutustuminen ja sanojen etsimisharjoituksia
14.00 Kahvitauko
14.30 Kielellisen taivuttimen toimintaan tutustuminen ja lauseharjoituksia
16.00 Koulutuspäivä päättyy

2. päivä
09.00 TAIKE-tauluston asentaminen
09.30 Kommunikointiohjelman perusasetukset
10.00 Uuden taulun tekeminen
11.30 Lounastauko
12.30 Uuden taulun tekeminen jatkuu
14.00 Kahvitauko
14.30 TAIKE-tauluston käyttöönoton ideointia
16.00 Koulutus päättyy

Tietokoneet:
Tikoteekilla on koulutuskoneita, mutta käyttöönottokoulutukseen voi mielellään tuoda myös oman kannettavan tietokoneen, jos koneeseen on asennettu TAIKE 3  ja muut tarvittavat ohjelmat (Communicator 5 ja DialoQ-taivutin. Kerrothan ilmoittautumisen yhteydessä, tuletko koulutukseen oman koneen kanssa.

Mikäli sinulla on jo TAIKE 3.0 – Communicator 5 -käyttöopas, ota se mukaasi koulutukseen.

Lisätietoja ja ilmoittautuminen Tikoteekin sivuilla (www.tikoteekki.fi)

Tiedustelut järjestelyistä:
tikoteekki@kvl.fi tai 09-34809223 (osastosihteeri Marjo Timonen)

Tiedustelut sisällöistä:
annakaisa.ojanen@kvl.fi tai 09-3480 9382
tai puh. 09-3480 9370 (Tikoteekin toimisto)

Koulutuksen toteutumisesta tai peruuntumisesta lähetetään vielä erillinen vahvistus sähköpostitse viimeisen ilmoittautumispäivän jälkeen. Tämä on hyvä huomioida matka- ja majoitusvarauksia tehdessä.

Virallisen viimeisen ilmoittautumispäivän jälkeen ilmoittautumisia saatetaan ottaa vastaan mikäli koulutuksessa on tilaa.

Pystymme etukäteen pyydettäessä huomioimaan yleisimmät ruoka-aineallergiat: vähälaktoosinen, laktoositon, gluteeniton, maidoton.

Osallistumismaksu laskutetaan pääsääntöisesti tilaisuuden jälkeen.

Peruutusehdot

Veloitukseton peruutus voidaan tehdä ennen viimeistä virallista ilmoittautumispäivää. Tämän jälkeen tapahtuneista peruutuksista peritään 50 % koulutuksen osallistumismaksusta. Jos peruutuksen syynä on oma tai lapsen sairaus (kopio lääkärintodistuksesta tulee esittää), toimistokuluina veloitetaan 40 euroa. Koko maksu peritään mikäli peruutusta ei tehdä lainkaan.

Mikäli henkilö on estynyt tulemasta paikan päälle sairauden tm. ylivoimaisen esteen vuoksi, voi hän lähettää toimipaikastaan toisen henkilön tilalle. Tästä tulee kuitenkin ilmoittaa kirjallisesti etukäteen koulutuksen käytännönjärjestäjälle. Tällöin emme peri peruutusmaksua.

Kehitysvammaliitto pidättää oikeuden tilaisuuden peruuttamiseen esimerkiksi vähäisen osanottajamäärän vuoksi sekä mahdollisiin aikataulu-, puheenvuoro- ja paikkamuutoksiin.

 

Osallistumismaksu280€
PaikkakuntaHelsinki
PaikkaKehitysvammaliitto, Viljatie 4 A 4 krs. (ls), 00700 Helsinki
JärjestäjäTikoteekki
Kouluttajateknisten kommunikoinnin apuvälineiden asiantuntija, puheterapeutti Annakaisa Ojanen ja it-asiantuntija Marina Green-Järvinen

Tietosuojaseloste