Koulutuskalenteri
Kuva: Pekka Elomaa

Koulutuskalenteri

Tarjoamme monipuolista koulutusta ajankohtaisista aiheista – mm. seminaareja, neuvottelupäiviä ja konsultointia. Voit myös ladata Kehitysvammaliiton koulutuskalenterin 2019 pdf-muodossa (4 Mt).

Palaa takaisin koulutuksiin

Selkokieli verkossa

Ajankohta: 5.3.2019

Sisältö

Miten tuotat selkokielistä sisältöä verkkosivuille? Miten selkokuva ja -video tukevat ymmärtämistä? Miten rakennat sivustosta helppokäyttöisen?  Miten eri vammat ja rajoitteet vaikuttavat verkkosivujen käyttöön ja miten erityistarpeet huomioidaan sivuston suunnittelussa? 

Koulutus antaa perustietoa siitä, mitä selkokieli ja saavutettavuus tarkoittavat verkkoympäristössä. Koulutuksessa tutustutaan selkokirjoittamisen periaatteisiin sekä saavutettavuuslainsäädäntöön. Koulutuksen tavoitteena on tukea selkokielisten sisältöjen suunnittelua ja kehittämistä osallistujien omissa organisaatioissa.

Koulutus soveltuu kaikille, jotka tuottavat tekstejä selkokielen käyttäjille ja jotka haluavat toteuttaa selkeitä ja saavutettavia verkkosivuja.

Ohjelma

9.00 Aamukahvi, päivän aloitus ja esittäytyminen
9.15 Selkokielen tarve ja käyttäjäryhmät
9.45 Verkkosivujen saavutettavuus: lainsäädäntöä ja hyviä käytäntöjä
11.30–12.30 Lounas (omakustanteinen)
12.30 Selkokielellä kirjoittaminen
14.30 Selkokuva ja -video
15.15 Keskustelua päivän teemoista ja koulutuksen palaute
15.30 Koulutuspäivä päättyy

Viimeinen ilmoittautumispäivä

Viimeinen ilmoittautumispäivä on 19.2.2019

  • Koulutuksen toteutumisesta tai peruuntumisesta lähetetään vielä erillinen vahvistus sähköpostitse viimeisen ilmoittautumispäivän jälkeen. Tämä on hyvä huomioida matka- ja majoitusvarauksia tehdessä.
  • Virallisen viimeisen ilmoittautumispäivän jälkeen ilmoittautumisia otetaan vastaan, jos koulutuksessa on tilaa. Huomioitahan kuitenkin, että veloituksetonta peruutusta ei tällöin ole enää mahdollista tehdä.
  • Erikoisruokavalioista: Pystymme etukäteen pyydettäessä huomioimaan vain yleisimmät ruoka-aineallergiat: vähälaktoosinen, laktoositon, gluteeniton, maidoton.
  • Osallistumismaksu laskutetaan pääsääntöisesti koulutuksen jälkeen.


Lisätietoa

  • Sisällöstä: Selkokeskuksen suunnittelija Eliisa Uotila, puh. 09 3480 9242
  • Käytännön järjestelyistä: osastosihteeri Marjo Timonen, puh. 09 3480 9223


Matkat ja majoitus

Osallistujat vastaavat itse matka- ja majoitusjärjestelyistään sekä -kuluistaan.

Sopimushotellinamme toimii Hotelli Helka, joka sijaitsee Helsingin keskustassa (Pohjoinen Rautatiekatu 23. 00100 Helsinki), puh. (09) 613 580 tai 0800 169 069, s-posti reservations@helka.fi. Muistattehan huonetta varatessanne ilmoittaa, että olette tulossa Kehitysvammaliiton tilaisuuteen. Näin teille huomioidaan sopimushintamme.

Peruutusehdot

Veloitukseton peruutus voidaan tehdä ennen viimeistä virallista ilmoittautumispäivää. Tämän jälkeen tapahtuneista peruutuksista peritään 50 % koulutuksen osallistumismaksusta.

Jos peruutuksen syynä on oma tai lapsen sairaus (kopio lääkärintodistuksesta tulee esittää), toimistokuluina veloitetaan 40 euroa. Koko maksu peritään mikäli peruutusta ei tehdä lainkaan.

Mikäli henkilö on estynyt tulemasta paikan päälle sairauden tm. ylivoimaisen esteen vuoksi, voi hän lähettää toimipaikastaan toisen henkilön tilalle. Tästä tulee kuitenkin ilmoittaa kirjallisesti etukäteen koulutuksen käytännönjärjestäjälle. Tällöin emme peri peruutusmaksua.

Kehitysvammaliitto pidättää oikeuden tilaisuuden peruuttamiseen esimerkiksi vähäisen osanottajamäärän vuoksi sekä mahdollisiin aikataulu-, puheenvuoro- ja paikkamuutoksiin.

Osallistumismaksu 180 €/päivä. Hinta sisältää aamu- ja iltapäiväkahvit. Jäsenhinta 162€.
Paikkakunta Helsinki
Paikka Kehitysvammaliitto, Helsinki.
Järjestäjä Selkokeskus ja Papunet
Kouluttaja Kehitysvammaliiton Selkokeskuksen ja Papunetin asiantuntijat

Ilmoittautuminen on päättynyt.

Tietosuojaseloste