Koulutuskalenteri
Kuva: Risto Musta

Tarjoamme monipuolista koulutusta ajankohtaisista aiheista – mm. seminaareja, neuvottelupäiviä ja konsultointia. Kehitysvammaliiton koulutukset ovat edullisempia jäsenillemme.

Liity jäseneksi

Kehitysvammaliiton tapahtumakalenteri jäsenille, kevät 2024 (pdf, 1 Mt)

Tällä hetkellä koulutamme enimmäkseen etänä! Etäkoulutukset mahdollistavat osallistumisesi paikasta huolimatta. Koulutuksemme ovat vuorovaikutuksellisia, ja jokaisella osallistujalla on mahdollisuus osallistua keskusteluihin sekä esittää kysymyksiä.

Saat linkin koulutukseen sähköpostitse. Osallistuminen on helppoa ja vaivatonta. Vastaamme mielellämme kaikkiin kysymyksiin koulutuksiin, etäyhteyksiin ja osallistumiseen liittyen.

Verkkokursseja ja tilauskoulutusta muille kuin jäsenillemme tarjoaa Kehitysvammaliiton 100-prosenttisesti omistama yritys Saavuta Asiantuntijapalvelut Oy.

saavuta.fi

Palaa takaisin koulutuksiin

Tuunaa opetuksesi selkokielelle!

Ajankohdat:
29.11.2019 09:30 - 15:30
17.1.2020 09:30 - 15:30
6.3.2020 09:30 - 15:30

HUOM! Opetushallituksen tukema maksuton täydennyskoulutus on suunnattu vain vapaan sivistystyön opetushenkilöstölle! (Vapaa sivistyö: kansalaisopistot, kansanopistot, kesäyliopistot, liikunnan koulutuskeskukset ja opintokeskukset).

Koulutuksessa osallistujat saavat erityispedagogisia työvälineitä ja -osaamista erilaisten oppijoiden opettamiseen seuraavissa teemoissa:

  • selkokielen perusteet
  • selkokielinen ulkoasu
  • oman oppimateriaalin tuottaminen ja pedagogiikan vahvistaminen.

Tutustumme selkokielen perusteisiin kirjallisissa materiaaleissa, puheessa, julkaisujen ulkoasussa ja terminologiassa ja pohdimme, mitä taitoja opettaja tarvitsee ohjatessaan maahanmuuttajia, ikäihmisiä ja henkilöitä, joilla on haasteita oppimisessa.  

Osallistujat tuottavat omaa selkokielistä digitaalista oppimateriaalia omaan opetukseensa liittyvistä teemoista ja tutustuvat aktivoivien ryhmätehtävien avulla sovelluksiin, joilla voi monipuolistaa opetusta. Kaikki tuotokset tarkistetaan vertaisoppien ja selkokielen näkökulmasta ennen julkista jakamista verkossa.  

Koulutuksen avulla opettajat huomioivat paremmin jokaisen oppijan yksilönä ohjaamisen sekä oppimateriaalin osalta.  

Koulutukseen osallistujat saavat itselleen selkokieli kirjan: Selkokieli, Saavutettavan kielen opas (Leealaura Leskelä, 2019). Arvo 39 €.

Toteutus: 3 x lähiopetus, 3 x verkko/etäjakso. 

HUOM! Otathan mukaan koulutukseen oman kannettavan tietokoneen tai tablettilaitteen.

Ohjelma

Koulutuksen tarkempi ohjelma julkaistaan marraskuun puolessa välissä.

Osallistuminen

Opetushallituksen tukemana (maksuton vapaan sivistystyön opetushenkilöstön täydennyskoulutus) koulutukseen otetaan 20 osallistujaa. Opetushallitus ei vastaa mahdollisista majoitus-, ruokailu-, ja matkakuluista eikä sijaisten järjestämisestä aiheutuvista kuluista.

Viimeinen virallinen ilmoittautumispäivä

Viimeinen virallinen ilmoittautumispäivä on 8.11.2019

Koulutusinfo

  • Koulutuksen toteutumisesta tai peruuntumisesta lähetetään vielä erillinen vahvistus sähköpostitse viimeisen ilmoittautumispäivän jälkeen. Tämä on hyvä huomioida matka- ja majoitusvarauksia tehdessä.
  • Virallisen viimeisen ilmoittautumispäivän jälkeen ilmoittautumisia saatetaan ottaa vastaan mikäli koulutuksessa on tilaa. Huomioitahan kuitenkin, että veloituksetonta peruutusta ei tällöin ole enää mahdollista tehdä.

Lisätietoa

Matkat ja majoitus

Osallistujat vastaavat itse matka- ja majoitusjärjestelyistään sekä matkakuluistaan.

Peruutusehdot

Ilmoittautumisen voi perua ennen viimeistä ilmoittautumispäivää ilman kuluja. Jos peruminen tapahtuu tämän jälkeen, veloitamme perumismaksun.

Mikäli osallistuja keskeyttää koulutuksen ilman painavaa syytä, peritään osallistujalta keskeytysmaksu.

OsallistumismaksuKoulutus on maksuton: Opetushallituksen tukema maksuton täydennyskoulutus vapaan sivistystyön opetushenkilöstölle.
PaikkakuntaEspoo
PaikkaKehitysvammaliitto
Linnoitustie 2
02600 ESPOO
JärjestäjäElinikäinen oppiminen, Kehitysvammaliitto
KouluttajaKM Petri Ilmonen

Ilmoittautuminen on päättynyt.

Tietosuojaseloste