Koulutuskalenteri
Kuva: Risto Musta

Koulutuskalenteri

Tarjoamme monipuolista koulutusta ajankohtaisista aiheista – mm. seminaareja, neuvottelupäiviä ja konsultointia. Kehitysvammaliiton koulutukset ovat edullisempia jäsenillemme.

Liity jäseneksi

Kehitysvammaliitto kouluttaa – Kevät 2021 -esite (pdf, 615 kt)

Tällä hetkellä koulutamme etänä! Etäkoulutukset mahdollistavat osallistumisesi paikasta huolimatta. Koulutuksemme ovat vuorovaikutuksellisia, ja jokaisella osallistujalla on mahdollisuus osallistua keskusteluihin sekä esittää kysymyksiä.

Saat linkin koulutukseen sähköpostitse. Osallistuminen on helppoa ja vaivatonta. Vastaamme mielellämme kaikkiin kysymyksiin koulutuksiin, etäyhteyksiin ja osallistumiseen liittyen.

Palaa takaisin koulutuksiin

Verkkosivujen saavutettavuus ja ymmärrettävyys – koulutus sisällöntuottajille

Ajankohta: 28.10.2020 klo 09:30 - 14:30

Sisältö

Mitä sisällöntuottajan täytyy tietää ja ymmärtää saavutettavuudesta? Miten tehdään saavutettavia, helppokäyttöisiä ja selkokielisiä verkkosisältöjä? Miten voi huomioida verkkosivustolla sellaiset käyttäjät, joilla on kielellisiä ja kognitiivisia haasteita?

Koulutuksen perehdytään saavutettavuuslainsäädäntöön ja saavutettavuuden WCAG-kriteeristöön sisällöntuottajan näkökulmasta. Lisäksi tutustutaan tiedon saavutettavuuteen ja siihen, miten verkkosisällöistä tehdään helppokäyttöisiä, ymmärrettäviä ja selkokielisiä.

Koulutuksen jälkeen on mahdollista tehdä harjoitustehtävä, josta saa henkilökohtaista palautetta.

 

Alustava ohjelma

9.30–10.15 Saavutettavuuden perusteet: mitä saavutettavuus tarkoittaa, miksi siitä kannattaa kiinnostua ja mihin uusi lainsäädäntö velvoittaa

10.15–11.45 Saavutettavuus käytännössä: konkreettisia ohjeita saavutettavampien sisältöjen tekemiseen 

11.45–12.30 Tauko

12.30–13.15 Saavutettavuus käytännössä -osio jatkuu

13.15–14.15 Tiedon saavutettavuus: käytännön ohjeita tekstien ymmärrettävyyteen ja selkokieleen

14.15–14.30 Keskustelua, kysymyksiä, lisätiedon lähteet ja koulutuspalaute

 

Viimeinen ilmoittautumispäivä

Viimeinen ilmoittautumispäivä on 15.10.2020

 

Lisätiedot

Osastosihteeri Marjo Timonen, marjo.timonen@kvl.fi, 09 3480 9223

 

Koulutusinfo

  • Koulutuksen toteutumisesta tai peruuntumisesta lähetetään vielä erillinen vahvistus sähköpostitse viimeisen ilmoittautumispäivän jälkeen. Tämä on hyvä huomioida matka- ja majoitusvarauksia tehdessä.
  • Virallisen viimeisen ilmoittautumispäivän jälkeen ilmoittautumisia saatetaan ottaa vastaan mikäli koulutuksessa on tilaa. Huomioitahan kuitenkin, että veloituksetonta peruutusta ei tällöin ole enää mahdollista tehdä.
  • Osallistumismaksu laskutetaan pääsääntöisesti tilaisuuden jälkeen.

Peruutusehdot

Veloitukseton peruutus voidaan tehdä ennen viimeistä virallista ilmoittautumispäivää. Tämän jälkeen tapahtuneista peruutuksista peritään 50 % koulutuksen osallistumismaksusta.
Jos peruutuksen syynä on oma tai lapsen sairaus (kopio lääkärintodistuksesta tulee esittää), toimistokuluina veloitetaan 40 euroa. Koko maksu peritään mikäli peruutusta ei tehdä lainkaan.

Mikäli henkilö on estynyt tulemasta paikan päälle sairauden tm. ylivoimaisen esteen vuoksi, voi hän lähettää toimipaikastaan toisen henkilön tilalle. Tästä tulee kuitenkin ilmoittaa kirjallisesti etukäteen koulutuksen käytännönjärjestäjälle . Tällöin emme peri peruutusmaksua.

Kehitysvammaliitto pidättää oikeuden tilaisuuden peruuttamiseen esimerkiksi vähäisen osanottajamäärän vuoksi sekä mahdollisiin aikataulu-, puheenvuoro- ja paikkamuutoksiin.

Osallistumismaksu Kehitysvammaliiton jäsenet 135€ (Muut osallistujat 150€)
Paikkakunta Etäkoulutus
Järjestäjä Papunet
Kouluttaja Papunetin asiantuntija

Ilmoittautuminen on päättynyt.

Tietosuojaseloste