Koulutuskalenteri
Kuva: Risto Musta

Koulutuskalenteri

Tarjoamme monipuolista koulutusta ajankohtaisista aiheista – mm. seminaareja, neuvottelupäiviä ja konsultointia. Kehitysvammaliiton koulutukset ovat edullisempia jäsenillemme.

Liity jäseneksi

Kehitysvammaliitto kouluttaa – Syksy 2020 -esite (pdf, 156 kt)

Tällä hetkellä koulutamme pääosin verkossa etäyhteyksin. Järjestämme paljon myös tiiviitä muutaman tunnin webinaareja. Verkkokoulutuksiimme on helppoa osallistua mistä päin Suomea tahansa. 

Palaa takaisin koulutuksiin

VIELÄ EHTII MUKAAN: Epilepsia ja kehitysvammaisuus

Ajankohta: 26.10.2020

Koulutuksessa on vielä tilaa. Tervetuloa mukaan. Mukaan pääsee ilmoittautumalla alla olevan lomakkeen kautta.

Sisältö: Koulutuspäivä sisältää perusasioita epilepsiasta ja sen hoidosta. Neurologian erikoislääkäri, dosentti Eeva-Leena Metsähonkala luennoi aiheesta. Epilepsialiiton koulutuspäällikkö kertoo toimintakyvyn haasteisiin liittyvistä asioista sekä avaa näkökulmia erilaisiin arjessa toimiviin toimintakykyä ylläpitäviin ratkaisuihin. Koulutuspäivän iltapäivässä on ryhmätyöskentelyä, jossa käsitellään osallistujien ennakkoon lähettämiä tapausesimerkkejä aiheesta

Ohjelma: 

9.30 Koulutuspäivän avaus Tea Kairi, Kehitysvammaliitto
9.45 Epilepsia ei ole yksi sairaus 
-    yleistä epilepsiasta
-    epilepsian hyvän hoidon kulmakiviä
Erikoislääkäri, dosentti Liisa Metsähonkala, HUS

12.00 tauko (sovitaan pituus, jos lyhennetään, se aikaistaa lopetusta saman verran)
13.00 Epilepsian vaikutus toimintakykyyn 
Kuntoutuspäällikkö Marja Nylén, Epilepsialiitto
13:45 Tapausesimerkkien käsittely
14.00 tauko
14.15 Keskustelua sekä kysymyksiä
15.-15.30 Päivä päättyy

Ennakkotehtävä:

 

Kirjaa ylös lyhyesti jokin arjen tilanne tai kysymys, joka aiheuttaa haastetta / ongelmaa työssäsi / työyhteisössäsi epilepsiaa sairastavan kehitysvammaisen kanssa.

 

Viimeinen virallinen ilmoittautumispäivä 12.10.

Info

  • Koulutuksen toteutumisesta tai peruuntumisesta lähetetään vielä erillinen vahvistus sähköpostitse viimeisen ilmoittautumispäivän jälkeen. Tämä on hyvä huomioida matka- ja majoitusvarauksia tehdessä.
  • Virallisen viimeisen ilmoittautumispäivän jälkeen ilmoittautumisia saatetaan ottaa vastaan mikäli koulutuksessa on tilaa. 

Lisätietoa

  • koulutuksen sisällöstä: Tea Kairi, tea.kairi(at)kvl.fi
  • käytännönjärjestelyistä: osastosihteeri Mirka Oksanen, mirka.oksanen(at)kvl.fi, p. 09 3480 9265

Peruutusehdot

Veloitukseton peruutus voidaan tehdä ennen viimeistä virallista ilmoittautumispäivää. Tämän jälkeen tapahtuneista peruutuksista peritään 50 % koulutuksen osallistumismaksusta.
Jos peruutuksen syynä on oma tai lapsen sairaus (kopio lääkärintodistuksesta tulee esittää), toimistokuluina veloitetaan 40 euroa. Koko maksu peritään mikäli peruutusta ei tehdä lainkaan.

Mikäli henkilö on estynyt tulemasta paikan päälle sairauden tm. ylivoimaisen esteen vuoksi, voi hän lähettää toimipaikastaan toisen henkilön tilalle. Tästä tulee kuitenkin ilmoittaa kirjallisesti etukäteen koulutuksen käytännönjärjestäjälle (mirka.oksanen@kvl.fi). Tällöin emme peri peruutusmaksua.

Kehitysvammaliitto pidättää oikeuden tilaisuuden peruuttamiseen esimerkiksi vähäisen osanottajamäärän vuoksi sekä mahdollisiin aikataulu-, puheenvuoro- ja paikkamuutoksiin.

Osallistumismaksu Kehitysvammaliiton jäsenet 162€ (Muut osallistujat 180€).
Paikkakunta etäkoulutus
Paikka etäkoulutus
Kouluttaja neurologian erikoislääkäri, dosentti Eeva-Leena Metsähonkala, HUS sekä kuntoutuspäällikkö Marja Nylén, Epilepsialiitto

Ilmoittautuminen

Ilmoittautuminen viimeistään 12.10.2020

6 paikkaa vapaana

Tähdellä (*) merkityt kentät ovat pakollisia.

Tietosuojaseloste